Leusden,
15
november
2019
|
11:32
Europe/Amsterdam

ŠKODA KAMIQ wint Gouden Stuurwiel

ŠKODA KAMIQ wint Gouden Stuurwiel

  • Testredacteuren roepen nieuwe stads-SUV uit tot ‘beste auto onder de 25.000 euro’
  • Jury roemt ruimte, kwaliteit en prijs-prestatieverhouding
  • Gouden Stuurwiel een van de meest felbegeerde autoprijzen in Europa
Samenvatting

De ŠKODA KAMIQ, de nieuwe stads-SUV van ŠKODA, heeft de felbegeerde ‘Gouden Stuurwiel 2019’ award gewonnen. De KAMIQ ontving de prijs in de categorie ‘Beste auto onder de 25.000 euro’. De award is in het leven geroepen door het Duitse autoblad AutoBild en de Duitse krant Bild am Sonntag. Volgens het testteam van het autotijdschrift is de KAMIQ de beste keuze binnen het gamma auto’s dat sinds begin oktober 2018 op de markt verscheen.

In de ‘Gouden Stuurwiel 2019’ verkiezing zijn 58 nieuwe auto’s beoordeeld die de afgelopen twaalf maanden zijn geïntroduceerd. De testredactie van AutoBild was verantwoordelijk voor het bepalen van de winnaar van de categorie ‘Beste auto onder 25.000 euro’. De redacteuren hielden rekening met tal van aspecten, waaronder de rijeigenschappen, basisprijs, standaarduitrusting en garantie, en kozen de KAMIQ als het beste aanbod in zijn klasse. De jury prees verschillende aspecten van de nieuwe stads-SUV van ŠKODA specifiek, waaronder het ruime interieur met compacte afmetingen, de hoge kwaliteit en de uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Derde lid van de SUV-familie van ŠKODA

Met de nieuwe, compacte stads-SUV heeft ŠKODA zijn succesvolle SUV-serie halverwege dit jaar verder verbreed. Het model combineert de voordelen van een SUV - zoals een grotere bodemvrijheid, een verhoogde zitpositie en een groter gevoel van veiligheid - met de wendbaarheid van een compacte auto en het design dat onlosmakelijk bij ŠKODA hoort. Andere highlights van de KAMIQ zijn de geavanceerde assistentie- en infotainmentsystemen, een riante hoeveelheid ruimte en talrijke Simply Clever-features.

De Gouden Stuurwiel-verkiezing bestaat al sinds 1976. ŠKODA heeft met de KAMIQ voor de zesde maal een Gouden Stuurwiel gewonnen. De overwinningen van het merk begonnen in 1999 met de eerste generatie FABIA; in 2007 herhaalde zijn opvolger dit succes. De tweede generatie van de OCTAVIA won in 2004; de tweede generatie van de SUPERB, die ŠKODA in 2008 lanceerde, won ook een gouden stuurwiel. De KAROQ ontving de prijs in 2017; het afgelopen jaar vond de verkiezing niet plaats.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.