Leusden,
31
juli
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

ŠKODA KAROQ SCOUT: klaar om off-road te gaan

ŠKODA KAROQ SCOUT: klaar om off-road te gaan

  • Nieuwste lid van de ŠKODA SCOUT-familie standaard met vierwielaandrijving
  • Drie efficiënte en milieuvriendelijke motoren, 7-traps DSG of handgeschakelde 6-versnellingsbak
  • Wereldpremière in oktober op de Paris Motor Show 2018
Samenvatting

ŠKODA breidt de modelreeks van de populaire KAROQ uit met de KAROQ SCOUT. De Tsjechische autofabrikant presenteert deze nog robuustere variant van de compacte SUV in oktober tijdens de Paris Motor Show 2018. Zoals alle ŠKODA SCOUT-modellen heeft de KAROQ SCOUT naast de opvallende offroad-looks ook standaard vierwielaandrijving.

De ŠKODA KAROQ voelt zich thuis in de grote stad maar bewijst zijn kwaliteiten ook buiten de gebaande paden. Met zijn talrijke uitvoeringen voldoet hij aan de behoeften van elke klant - van het jonge gezin tot buitenmensen. Net als de OCTAVIA SCOUT en de KODIAQ SCOUT heeft de jongste telg van de SCOUT-familie standaard ook vierwielaandrijving en benadrukken de stoere looks zijn offroad-potentieel. Met zijn robuuste uitrusting is de ŠKODA KAROQ SCOUT bij uitstek geschikt voor het avontuur.

Efficiënte motoren met een hoog koppel en vierwielaandrijving

ŠKODA levert drie efficiënte en milieuvriendelijke motoren voor de KAROQ SCOUT, allen gekoppeld aan vierwielaandrijving. Naast een 1.5 TSI-benzinemotor met 110 kW (150 pk) met een 7-traps DSG zijn er voor de compacte SUV ook twee dieselmotoren beschikbaar. De 2.0 TDI met 110 kW (150 pk) heeft standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak; een 7-traps DSG is beschikbaar als optie. In de krachtigste ŠKODA KAROQ SCOUT levert de 2.0 TDI 140 kW (190 pk). Deze versie is standaard voorzien van een 7-traps DSG.

Robuuste uitvoeringsdetails benadrukken het off-road karakter

Met zijn verchroomde en zilverkleurige carrosserie-elementen, de opvallende spatschermverbreders en de antracietkleurige, gepolijste 18-inch Braga lichtmetalen velgen, onderstreept de ŠKODA KAROQ SCOUT zijn robuuste uiterlijk. Als optie levert ŠKODA ook antracietkleurige 19-inch Crater lichtmetalen velgen. Getint glas en SCOUT-logo‘s op de voorschermen ronden het krachtige uiterlijk af. In het interieur valt de nieuwe bekledingsstof met zwartbruine contrasterende naden op. Alle stoelen hebben een geborduurd SCOUT-logo, met uitzondering van de achterzitplaatsen die zijn voorzien van VarioFlex. Het multifunctionele lederen stuurwiel, de rvs-pedalen en het LED-pakket met sfeerverlichting completeren de uitgebreide standaarduitrusting.

Virtual cockpit en andere slimme functies

De ŠKODA KAROQ SCOUT is optioneel uit te rusten met de Virtual Cockpit, die geheel naar wens instelbaar is. De selectie van de rijmodus biedt een off-road-instelling. De SmartLink+ technologie is tegen meerprijs leverbaar, waarmee je toegang verkrijgt tot ŠKODA Media Command-functies en ŠKODA Connect online services.

Typisch ŠKODA zijn tal van Simply Clever oplossingen, maar ook het grote aantal opbergmogelijkheden. De optionele elektrische achterklep met tip-to-close-functie opent en sluit met een druk op de knop of na een lichte druk op de geopende klep. Tot de uitrusting behoort ook een virtueel pedaal waarmee de achterklep met een simpele voetbeweging is te openen. De nieuwe ŠKODA heeft een variabele laadvloer voor de kofferbak. Bagagenetten achter de rugleuning van de voorstoelen en tunnelconsole bieden extra gebruiksgemak, evenals een vak voor kleingeld en parkeerkaarten aan de bestuurderszijde en een houder voor multimedia-apparaten.

De ŠKODA KAROQ SCOUT beleeft zijn publieksdebuut in oktober tijdens de Paris Motor Show 2018.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.