Leusden,
13
februari
2017
|
12:07
Europe/Amsterdam

ŠKODA kiest voor milieuvriendelijk transport

  • Vier nieuwe vrachtauto’s met sterk gereduceerde uitstoot
  • Gigaliner-trucks besparen 200 ton CO2 per jaar
  • ŠKODA-fabriek heeft steeds meer transport met nul emissie
  • Opnieuw een grote stap in de GreenFuture-strategie van ŠKODA

ŠKODA vergroot zijn milieuvriendelijke logistieke vloot met de ingebruikname van vier vrachtwagens op CNG (compressed natural gas) bij de fabriek in Mladá Boleslav. Dat scheelt aanzienlijk in CO2-uitstoot én kosten.

“Met deze CNG-trucks maakt ŠKODA opnieuw een stap als duurzaam bedrijf”, zegt Michael Oeljeklaus, directeur logistiek van ŠKODA. De CNG-trucks besparen 30 procent in brandstofkosten, 80 tot 90 procent in uitstoot van stikstof, 95 procent in fijnstof en 25 procent in koolstofdioxide. Ter illustratie: één van de vrachtwagens legt twaalf keer per week een afstand van 120 kilometer af en stoot 16 ton CO2 minder uit per jaar dan een truck met dieselmotor.

Meer laadvolume, minder ritten
De Gigaliners die ŠKODA voor bepaalde transportroutes gebruikt, vormen een sprong voorwaarts met het oog op milieubescherming. Ze zijn tot 25 meter lang en kunnen 150 kuub vervoeren, 50 procent meer dan een conventionele vrachtauto. Dat betekent dat de chauffeurs van ŠKODA minder ritten hoeven te maken, wat beter is voor het milieu. Daar komt bij dat ŠKODA voor transport in de fabriek meer en meer machines gebruikt zonder uitstoot. Het past allemaal in de GreenFuture-strategie van de Tsjechische fabrikant.