Leusden,
24
juli
2016
|
10:52
Europe/Amsterdam

ŠKODA KODIAQ inspecteert slotetappe Tour de France

  • Gecamoufleerde ŠKODA KODIAQ verkent de finish op Champs-Elysées
  • SUV uit Tsjechië toont zich aan de buitenwereld tijdens de Tour-finale
  • Ex-wielerprof Stephen Roche leidt met ŠKODA KODIAQ het rennersveld

In een nachtelijke Parijs heeft de ŠKODA KODIAQ de finishplaats van de Tour de France verkend. Tijdens de slotetappe van de klassieker neemt de nieuwe SUV van ŠKODA de leiding in het peloton. De auto zal worden bestuurd door voormalig Tour-winnaar Stephen Roche.

De ŠKODA KODIAQ is klaar voor zijn debuut tijdens de Tour de France. In de nacht vóór zijn fameuze binnenkomst heeft ŠKODA de omgeving verkend. Zodra de laatste etappe van de Tour begint, zal de nieuwe ŠKODA KODIAQ het deelnemersveld aanvoeren. Vanaf de start in Chantilly fietsen de wielrenners naar het 113 kilometer verderop gelegen Parijs.

De nieuwe ŠKODA SUV krijgt voor zijn Tour-debuut een nieuwe camouflage-bestickering in de kleuren rood, grijs en zwart. De speciale folie met details die kristalachtig ogen past bij het uiterlijk van de ‘Red Car’ – een ŠKODA Superb in Corrida Red. De ‘Red Car’ is de mobiele commandocentrale van de Tour de France en wordt gebruikt door Tour-directeur Christian Prudhomme.

Tijdens het eerste grote openbare optreden van de ŠKODA KODIAQ wordt de auto bestuurd door de voormalige wielerprof Stephen Roche. De Ier won de Tour de France in 1987 en is vandaag de dag merkambassadeur voor de Tsjechische fabrikant.

Eind september 2016 heeft de ŠKODA KODIAQ zijn volgende optreden in Parijs – als gast van de Autosalon, zonder camouflage. Begin 2017 start de verkoop van de SUV. De ŠKODA KODIAQ markeert het begin van het wereldwijde SUV-offensief van het Tsjechische merk.