Leusden,
05
augustus
2016
|
11:17
Europe/Amsterdam

ŠKODA logistiek onderscheiden

ŠKODA krijgt in thuisland Tsjechië de award voor Verpakking van het Jaar in de categorie automotive voor zijn duurzame transport. Het kan nu vier in plaats van drie carrosserieën met onderdelen vervoeren in één container. Zo heeft ŠKODA de CO2-uitstoot bij het vervoer tussen Tsjechië en India met een kwart verlaagd.

“Bij ŠKODA werken we er voortdurend aan om de logistiek efficiënter te maken en daarmee milieuvriendelijker”, vertelt Jiří Cee, hoofd logistiek van ŠKODA AUTO. “We zijn volledig toegewijd aan de doelen van Green Future, de ambitieuze ŠKODA-strategie voor duurzame ontwikkeling, waar ons 4-1-transportsysteem een belangrijke stap in is.” 4-1-transport is gericht op het vervoer van gespoten carrosserieën tussen de fabriek in het Tsjechische Mladá Boleslav en de Indiase fabriek in Aurangabad, een afstand van 13.270 kilometer. Het vermindert het gebruik van containers met een kwart, wat ŠKODA AUTO een uitstoot scheelt van 800 ton CO2 per jaar. Bovendien is vrijwel al het gebruikte materiaal recyclebaar.

Duurzame logistiek heeft een traditie bij ŠKODA AUTO. Het gebruikt al sinds 2000 recyclebare houten constructies voor containertransport en heeft de techniek in hoog tempo verder ontwikkeld. Ter illustratie: vóór de millenniumwende gingen er nog maar twee auto’s in een container, in 2006 werden dat er drie en tegenwoordig dus vier. En dit 4-1-transportsysteem wordt onderscheiden door de Tsjechische verpakkingsassociatie SYBA. ŠKODA AUTO bundelt al zijn milieumaatregelen onder de paraplu van Green Future, met als drie pijlers Green Product (milieuvriendelijke auto’s), Green Retail (ondersteuning van dealers) en Green Factory (milieuvriendelijke fabricage), waaronder ook de duurzame logistiek valt.