Leusden,
15
augustus
2022
|
09:16
Europe/Amsterdam

ŠKODA optimaliseert accumanagement en infotainment ENYAQ iV via nieuwe software-update

Nieuwe software-update voor ENYAQ iV-familie

  • Nieuwe software update (versie ME3) voor reeds geleverde ENYAQs iV
  • Uitgebreid pakket aan nieuwe features en verbeteringen voor laden & actieradius, connectiviteit, infotainment & assistentiesystemen
  • Toekomstige software-upgrades komen over-the-air beschikbaar
  • ENYAQ iV-familie in top 7 van bestverkochte volledig elektrische auto’s in Europa
  • Verkooptopper in Tsjechië, Slowakije, Finland, Denemarken. Zowel in 2021 als in 2022 tot dusver de bestverkochte BEV in Nederland 

ŠKODA start binnenkort met de installatie van de nieuwe ME3 softwareversie voor reeds geleverde ŠKODA’s ENYAQ iV. Deze uitgebreide update zorgt voor een groter praktijkrijbereik dankzij een optimalisering van het accumanagement. Tegelijkertijd zorgt de software voor tal van verbeteringen voor de Digital Cockpit en het head-up display, het infotainmentsysteem en de ŠKODA Connect online diensten. De Nederlandse ŠKODA-dealers nemen contact op met eigenaren van de betreffende auto’s om een afspraak te plannen voor de installatie van de nieuwe software. Het totale proces neemt een werkdag in beslag. Vervolgens kunnen toekomstige updates over-the-air worden uitgevoerd. Nieuwe ENYAQ iV- en ENYAQ COUPÉ iV-modellen zijn af-fabriek al uitgerust met de nieuwe software. 

De nieuwe update maakt het in een aantal gevallen mogelijk om de Enyaq iV sneller op te laden indien deze al beschikt over de snellaadfunctionaliteit.
Indien de Enyaq iV een laadsnelheid van 50 kW heeft (en dus niet over snelladen beschikt), dan moet een eigenaar eerst de 'snellaad upgrade' aanschaffen.
Na de update geldt dan voor de Enyaq iV 60 max. 120 kW laadsnelheid en voor de Enyaq iV 80 max. 135 kW. Ook zijn er energiebesparende aanpassingen aan de temperatuurbeheersing van de accu gedaan.

Sneller laden

Dankzij de software-update neemt het maximum laadvermogen toe tot 120kW voor auto’s met een 62 kWh accupakket en tot 135kW voor modellen met de 82 kWh accuvariant. Dankzij een verbeterd warmtemanagement van het accupakket wordt de actieradius van de ENYAQ iV-familie in de praktijk verder vergroot. Verder laten de laad- en rijbereik-graphics in het infotainmentsysteem nu ook de bestemming zien, inclusief eventueel benodigde laadstops.

Met het oog op het accupakket en laden biedt de nieuwe software ook een nieuwe beschermfunctie, waarbij het accupakket bij de volgende laadstop indien gewenst tot een maximum van slechts 80 procent wordt opgeladen. Dit helpt het accupakket te sparen en verlengt de levensduur ervan.

Meer comfort

De Digital Cockpit en het head-up display zijn eveneens verder verbeterd. Ze laten nu in procenten ook de resterende hoeveelheid energie in het accupakket zien. De achteruitrijcamera biedt nu in donkere omstandigheden meer contrast voor een beter zicht rondom de auto. Via een knop op het multifunctionele stuurwiel kan de bestuurder voortaan bovendien sneller en gemakkelijker schakelen tussen de Adaptive Cruise Control (ACC) en Travel Assist. Tevens zijn tal van ŠKODA Connect online diensten verder uitgebreid of verfijnd, waardoor ze nog intuïtiever in het gebruik zijn.

Europees verkoopsucces

Tot dusver heeft ŠKODA ruim 70.000 exemplaren uit de ENYAQ iV-familie aan klanten afgeleverd, goed voor een marktaandeel van 3,5% en een zevende positie op de Europese markt voor volledig elektrische auto’s. Op de Tsjechische thuismarkt behoren de ENYAQ iV-modellen tot de bestverkochte BEV’s, net als in Slowakije, Finland, Denemarken. Tevens was de ENYAQ iV vorig jaar de bestverkochte elektrische auto in Nederland en staat hij ook dit jaar stevig op de nummer 1-positie.

download

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.