Leusden,
30
november
2018
|
19:58
Europe/Amsterdam

ŠKODA partnert met hightech startups in Israël

ŠKODA partnert met hightech startups in Israël

  • UVeye 360 veiligheidsscanners inspecteren auto op schades en afwijkingen; technologie spoedig operationeel in Tsjechië
  • Tests implementatie van Chakratec’s laadtechnologie voor elektroauto’s
  • Drie Anagog AI-softwareoplossingen binnenkort geïmplementeerd bij ŠKODA
  • Bevestiging belangrijke rol van Israël als werkplaats van de toekomst: wereldpremière ŠKODA SCALA op 6 december in Tel Aviv

ŠKODA AUTO krijgt steeds nauwere banden met de hightech hotspot Israël: de Tsjechische autofabrikant is nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan met Israëlische startups. Sommige van de ontwikkelde technologieën worden reeds getest onder praktijkomstandigheden. Om de grote rol die Israël voor het merk speelt op het gebied van toekomstige technologieën te onderstrepen, vindt de wereldpremière van de geheel nieuwe compacte ŠKODA SCALA plaats in Tel Aviv.

Andre Wehner, Chief Digital Officer bij ŠKODA AUTO en verantwoordelijk voor ontwikkeling en digitalisatie: “Met de uitbreiding van onze activiteiten in Israël krijgen we een goede startpositie in de toegang tot toekomstige technologieën. We vinden hier technologieën die in een ver ontwikkelingsstadium verkeren en die we testen we door middel van strategische samenwerkingsverbanden. Op die manier implementeren we de beste en meest innovatieve mobiliteitsoplossingen die een echte toegevoegde waarde bieden aan onze klanten.”

Laadtechnologie

Chakratec’s laadtechnologie is bijvoorbeeld erg interessant voor klanten van ŠKODA die over niet al te lange tijd in een elektrische ŠKODA kunnen rijden. Chakratec heeft innovatieve opslagtechnologie voor kinetische energie ontwikkeld met onbegrensde laad- en ontlaadcycli. Door middel van boosting en het stabiliseren van het stroomnet, maakt Chakratec de toepassing van snellaadstations mogelijk – op nagenoeg elke plek, zonder dat de infrastructuur moet worden aangepast. Hierdoor worden de economische risico’s van de uitrol van snellaadstations ook beperkt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een mechanische in plaats van een chemische accu, is het volledig duurzaam en milieuvriendelijk.

Start-up Anagog

In juli 2018 kocht ŠKODA een aandeel in de startup Anagog. Anagog verwerkt data van meer dan 100 smartphone-apps met maximaal 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en brengt vervolgens mobiliteitspatronen in kaart. Met behulp van deze technologie wil ŠKODA AUTO DigiLab-specifieke diensten aanbieden, zoals aanbevelingen voor parkeerplaatsen. In samenwerking met Anagog wil ŠKODA AUTO de beste dealer-ervaring leveren en gepersonaliseerde verzekeringen aanbieden aan klanten.

UVeye

Klanten hebben ook baat bij ŠKODA’s samenwerking met UVeye. Auto’s kunnen eenvoudig en uitgebreid worden gescand dankzij geavanceerde technologie. Die maakt gebruik van een 360 graden-camera om de carrosserie, onderzijde en banden te scannen op schade en afwijkingen, waarbij in enkele seconden een hoge-resolutie 3D-beeld wordt gemaakt. UVeye kan veel doen om de bescherming van de auto te waarborgen in het auto-inleverproces bij dealers, in de werkplaats, bij een verhuurbedrijf of bij leasemaatschappijen. Het systeem wordt binnenkort in gebruik genomen in Tsjechië. ŠKODA AUTO is van plan om deze technologie ook te testen op de productielijn om defecten of afwijkingen waar te nemen voordat de auto aan de klant wordt afgeleverd. De technologie van UVeye wordt live gedemonstreerd op de dag na het debuut van de ŠKODA SCALA.

Het in Tel Aviv gevestigde ŠKODA AUTO DigiLab Israel Ltd., aangestuurd door ŠKODA´s Israëlische importeur Champion Motors, werd opgericht in 2017 en zoekt continu naar nieuwe partners in de levendige Mediterrane metropool. Deze hotspot voor tech startups is zodoende een erg geschikte plek voor de wereldpremière van de ŠKODA SCALA op 6 december, aangezien het nieuwe compacte model connectiviteit en infotainment naar een nieuw, nog hoger niveau tilt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.