Leusden,
28
februari
2019
|
13:31
Europe/Amsterdam

ŠKODA presenteert zich elektrisch, slim en innovatief in Genève

ŠKODA presenteert zich elektrisch, slim en innovatief in Genève

  • ŠKODA VISION iV: concrete kijk op eMobility van ŠKODA
  • ŠKODA KAMIQ: nieuwe stads-SUV voor de Europese markt
  • KLEMENT: elektrisch tweewielerconcept als innovatief alternatief voor mobiliteit in de stad
Samenvatting

ŠKODA is van 5-17 maart prominenter dan ooit aanwezig op de autosalon van Genève. Naast een overzicht van de complete range toont ŠKODA ook de conceptstudie VISION iV die een concrete kijk geeft op de eerste volledig elektrische ŠKODA. Met de nieuwe stads-SUV KAMIQ breidt de Tsjechische autofabrikant zijn succesvolle SUV-familie uit en de SCALA herdefinieert de compacte klasse voor ŠKODA. Het volledig elektrische fietsconcept van KLEMENT waarmee ŠKODA laat zien hoe je op een innovatieve manier met stadsmobiliteit om kunt gaan, is ook in Genève te zien. Het is een hightech interpretatie van de tweewieler waarmee Václav Laurin en Václav Klement, de grondleggers van ŠKODA, 124 jaar geleden de basis legden voor het merk.

Op de Autosalon van Genève presenteert ŠKODA zich als dé Simply Clever Company voor innovatieve mobiliteitsdiensten. Met de VISION iV en de KLEMENT biedt ŠKODA spannende perspectieven voor een elektrische toekomst. Naast de nieuwe stads-SUV KAMIQ en de nieuwe compacte SCALA, zal de autofabrikant ook een overzicht presenteren van het huidige modellengamma. De persconferentie start 5 maart om 9.40 uur op de ŠKODA stand in Hal 2.

Voor ŠKODA is 2019 een heel bijzonder moment in de 124-jarige geschiedenis: het bedrijf lanceert eMobility. In de komende vier jaar zal ŠKODA zo‘n twee miljard euro investeren in de ontwikkeling van elektrische voertuigen en nieuwe mobiliteitsdiensten. Dit is daarmee het grootste investeringsprogramma in de geschiedenis van ŠKODA. Tegen het einde van 2022 wil het merk tien geëlektrificeerde modellen geïntroduceerd hebben. Daarnaast breidt de autofabrikant zijn aanbod van nieuwe mobiliteitsdiensten significant uit. Voorbeelden zijn het carpoolingplatform HoppyGo of de mobiliteits- en sociale service CareDriver.

ŠKODA VISION iV: concrete kijk op eMobility van ŠKODA

Met het studiemodel VISION iV zet ŠKODA op de autosalon van Genève de volgende stap naar elektrische mobiliteit. ŠKODA teast het publiek met twee ontwerpschetsen van voertuigen die het merk voor het eerst op basis van de Modular Electric Drive Kit (MEB) bouwt. De crossover-coupé met vier portieren biedt fascinerende sportieve, emotionele lijnen en ŠKODA-typische ruimte.

De ŠKODA VISION iV combineert een atletisch carrosseriedesign, 22-inch wielen en krachtig gevormde voor- en achterschermen met een vloeiende daklijn die sterk aan een coupé doet denken. De neus is een herinterpretatie van de typische, brede ŠKODA-grille met zijn verticale ribben. Opvallende details zijn de verlichte glaselementen in de grille en de camera’s die de klassieke buitenspiegels vervangen. Twee elektromotoren - één aan de voorzijde en één aan de achteras – brengen de emissievrije kracht over naar de VISION iV vierwielaandrijving. De platte lithium-ionbatterij is ruimtebesparend in de onderzijde van het voertuig gemonteerd en biedt een bereik van maximaal 500 kilometer (WLTP-cyclus). Innovatieve technologieën bieden meer veiligheid, comfort en luiden bovendien de ‘next step’ van infotainment en digitalisering in. Smartphones kunnen rechtstreeks in het infotainmentsysteem van het voertuig worden geïntegreerd en zijn onder andere te gebruiken als digitale sleutel om de ŠKODA te openen.

Elektrisch tweewielerconcept KLEMENT: nieuwe trendsetter voor stedelijke mobiliteit

Puristisch, gemakkelijk en intuïtief te bedienen: de nieuwe elektrische mobiliteitsoplossing KLEMENT staat voor een moderne en milieuvriendelijke levensstijl. Het futuristische tweewielerconcept positioneert zichzelf als een ecologisch alternatief voor de auto op het gebied van micromobiliteit. Met de elektrische motor in de naaf van het achterwiel en de geïntegreerde terugwinning van remenergie bereikt de tweewieler een top van 45 km/u; twee accu’s zorgen voor een bereik van meer dan zestig kilometer. De KLEMENT is volledig connected; de laadstatus van de accu’s kan bijvoorbeeld via een app worden weergegeven. Bovendien is het mogelijk om een straal in te stellen waarbinnen de KLEMENT kan rijden, zodra onverlaten buiten deze straal willen rijden, weigert de elektrische motor van ŠKODA verdere diensten.

De nieuwe KAMIQ: de eerste stads-SUV van ŠKODA

Met de nieuwe stads-SUV KAMIQ zet ŠKODA haar succesvolle SUV offensief voort. De KAMIQ is na de KODIAQ en KAROQ het derde SUV-model voor de Europese markt en rondt het succesvolle SUV-portfolio naar beneden af. Binnen het groeiende SUV-segment combineert de ŠKODA KAMIQ de voordelen van een SUV - zoals een hogere bodemvrijheid en een comfortabele zitpositie - met de wendbaarheid van een compacte auto. Met een emotioneel ontwerp, ultramoderne assistentie- en infotainmentsystemen, een royale hoeveelheid ruimte en talloze Simply Clever-functies, voldoet de nieuwe KAMIQ aan de behoeften van zowel familie- als lifestyle-georiënteerde klanten.

ŠKODA SCALA zet nieuwe maatstaven in het compacte segment

De ŠKODA SCALA herdefinieert volledig de ŠKODA-compactklasse met een hoge functionaliteit en geavanceerde connectiviteit. De ŠKODA SCALA heeft een nieuwe naam die past bij het nieuwe karakter en de moderne technologie: SCALA betekent 'trap' of 'ladder' in het Latijn. Dit maakt duidelijk dat ŠKODA met dit model een grote stap voorwaarts maakt. Dit geldt ook voor de nieuwe ontwerptaal die ŠKODA voor de eerste keer presenteerde op basis van de VISION RS in Parijs. Bovendien biedt de SCALA een hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, volledige LED-koplampen en achterlichten, veel ruimte voor passagiers en bagage, vijf efficiënte motoren van 66 kW/90 pk tot 110 kW/150 pk en talloze Simply Clever ideeën. De marktintroductie vindt in het tweede kwartaal van dit jaar plaats.

ŠKODA zendt 5 maart vanaf 09.40 de ongeveer vijftien minuten durende persconferentie live uit. De persconferentie is te volgen via deze newsroom.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.