Leusden,
22
april
2021
|
12:05
Europe/Amsterdam

ŠKODA staat stil bij Earth Day via #Project1Hour

ŠKODA staat stil bij Earth Day via #Project1Hour

  • Met #Project1Hour vestigt Volkswagen Groep aandacht op individuele verantwoordelijkheid voor bescherming van het klimaat
  • Doelstellingen ŠKODA AUTO op gebied van duurzaamheid en milieubescherming zijn gebundeld in ‘GreenFuture’-plan
  • Auto- en onderdelenproductie in Tsjechische fabrieken van ŠKODA vóór 2030 CO2-neutraal
Samenvatting

Vandaag – op Earth Day – neemt ŠKODA AUTO deel aan #Project1Hour. Met dit initiatief van de Volkswagen Groep worden werknemers van alle aangesloten merken bij de Groep - waaronder ŠKODA - aangemoedigd om stil te staan bij hun individuele bijdrage aan een beter milieu.

Met de zinspreuk ‘My step to zero’ stimuleert de Volkswagen Groep vandaag alle 660.000 werknemers wereldwijd om na te denken over de strijd tegen de klimaatverandering. Doel is om iedereen op individuele basis bewust te maken van de milieuproblematiek en duurzaamheid. Binnen #Project1Hour bespreken alle medewerkers hoe zij hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in het dagelijks leven, door over te stappen op milieuvriendelijk vervoer, door de afvalberg te verkleinen en door minder vlees te eten. 

GreenFuture: ŠKODA’s ambitieuze doelstellingen voor een beter milieu

ŠKODA heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Binnen het ‘GreenFuture’-plan werkt het merk sinds 2012 aan verkleining van de klimatologische impact. Het speerpunt ‘GreenProduct’ is gericht op de ontwikkeling van schone auto’s, door het verbruik terug te dringen en recyclebare materialen toe te passen. Ten opzichte van 2015 wil ŠKODA de CO2-uitstoot van het modellengamma in 2025 met 30 procent hebben verlaagd.

‘GreenRetail’ is het oogmerk waarmee ŠKODA zich richt op de duurzaamheid van zijn dealers en werkplaatsen. Binnen ‘GreenFactory’ ligt de focus op een productie die een zo klein mogelijke impact heeft op grondstoffen. Eén doel heeft ŠKODA inmiddels bereikt: sinds eind 2020 opereert de productiefaciliteit in Vrchlabí geheel CO2-neutraal. Voor het einde van dit decennium zijn alle Tsjechische fabrieken van ŠKODA waar auto’s en onderdelen worden geproduceerd, overgeschakeld op CO2-neutrale energie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.