Leusden,
02
december
2019
|
10:03
Europe/Amsterdam

ŠKODA start productie nieuwe OCTAVIA

ŠKODA start productie nieuwe OCTAVIA

  • Nieuwe OCTAVIA: modern design en vele innovatieve technologieën
  • Bestseller: 6,5 miljoen exemplaren geproduceerd sinds 1959​
Samenvatting

De eerste OCTAVIA van de vierde generatie is van de band gerold in de fabriek van ŠKODA AUTO in Mladá Boleslav. De nieuwste editie van de bestseller van het merk is ruimer, veiliger, nog meer connected en voorzien van een moderner design dan ooit. Daarmee zet het merk opnieuw nieuwe maatstaven in dit segment en het model beschikt over de juiste papieren om voort te bouwen op het succes van zijn voorgangers. Met ongeveer 400.000 geleverde exemplaren per jaar is de OCTAVIA een favoriet onder Europese klanten. Tot op heden heeft de autofabrikant meer dan 6,5 miljoen stuks van zijn bestseller geproduceerd.

Michael Oeljeklaus, lid van de Raad van Bestuur van ŠKODA AUTO en verantwoordelijk voor productie en logistiek, benadrukte: "De start van de productie van de nieuwe OCTAVIA in onze hoofdfabriek in Mladá Boleslav markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in het indrukwekkende succesverhaal van dit model."

De nieuwe OCTAVIA rolt van de band in productiehal M13 in de hoofdfabriek van ŠKODA in Mladá Boleslav. Meer dan 20 jaar geleden bouwde ŠKODA er de eerste moderne OCTAVIA. Voor de productie van de nieuwe OCTAVIA heeft het bedrijf zijn installaties voorbereid op het gebruik van innovatieve processen en technologieën; ook voor tal van complexe en fysiek veeleisende productiewerkzaamheden worden robots ingezet. Bovendien konden de werkplekken van de ŠKODA-medewerkers dankzij innovatieve technologieën bijzonder ergonomisch worden ingericht. Dagelijks verlaten 1.150 OCTAVIA's van de vierde generatie - een van de modernste en meest milieuvriendelijke in zijn segment in Europa - de fabriek om aan klanten over de gehele wereld te worden geleverd.

De nieuwe ŠKODA OCTAVIA beleefde op 11 november zijn wereldpremière in de National Gallery in het Praagse Trade Fair Palace. Net als zijn voorganger beschikt ook de nieuwste generatie van het model over een modern design en geavanceerde technologie. Naast een nog royalere hoeveelheid ruimte, een reeks features die gewoonlijk is voorbehouden aan modellen uit een hoger segment en innovatieve connectiviteitsfuncties zorgen verbeterde assistentiesystemen voor nog meer comfort en veiligheid. De nieuwe OCTAVIA is bijvoorbeeld de allereerste ŠKODA die leverbaar is met een head-up display dat de belangrijkste informatie op de voorruit projecteert in het zicht van de bestuurder.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.