Leusden,
08
februari
2019
|
11:44
Europe/Amsterdam

ŠKODA start productie nieuwe SCALA in Mladá Boleslav

ŠKODA start productie nieuwe SCALA in Mladá Boleslav

  • ŠKODA zet met de SCALA nieuwe maatstaven in het compacte segment
  • ŠKODA's eerste model gebaseerd op het MQB-A0-platform van de Volkswagen Group
  • Keuze uit drie benzinemotoren en een TDI; CNG-versie volgt later dit jaar
Samenvatting

De allereerste ŠKODA SCALA is 7 februari van de band gerold in het Tsjechische Mladá Boleslav. Met de start van de productie van de geheel nieuwe compacte auto is voor ŠKODA een nieuw technologisch hoofdstuk begonnen. De SCALA is het eerste model van het merk dat gebaseerd is op het MQB-A0-platform van de Volkswagen Group.

Benchmark binnen segment

Volgens ŠKODA CEO Bernhard Maier wordt de nieuwe SCALA de benchmark binnen zijn segment voor wat betreft technologie, veiligheid en design. “De SCALA belichaamt perfect het ŠKODA-typische 'slimme understatement'. We zijn ervan overtuigd dat de SCALA het compacte segment voor ŠKODA opnieuw gaat definiëren.”

De start van de productie van de ŠKODA SCALA is een zeer speciale gelegenheid voor het hele bedrijf en vooral voor de werknemers, benadrukt Michael Oeljeklaus, ŠKODA AUTO-bestuurslid voor productie en logistiek. “Want het nieuwe model is ontworpen en ontwikkeld in Mladá Boleslav en zal vanaf vandaag ook hier worden gebouwd.”

Innovatieve assistentiesystemen

De SCALA is het eerste model van ŠKODA dat gebaseerd is op het MQB-A0-platform van de Volkswagen Group. Dit platform maakt het gebruik van innovatieve assistentiesystemen uit hogere klasses mogelijk en biedt nog meer veiligheid en comfort in het segment van de compacte auto's. Naast Lane Assist heeft de ŠKODA SCALA ook Blind Spot Detect of Side Assist met Rear Traffic Alert en Adaptive Cruise Control. LED-koplampen en -achterlichten zijn ook beschikbaar.

Klanten kunnen nu nog kiezen uit vier motorvarianten: drie benzinemotoren en een TDI. Een vijfde variant, een CNG-versie met aardgas, volgt later dit jaar. Het vermogen varieert van 66 kW (90 pk) tot 110 kW (150 pk). De motoren zijn voorzien van een turbo en directe inspuiting en voldoen aan de Euro 6d-TEMP-emissienorm. De nieuwe SCALA is ook uitgerust met een start-/stopsysteem en technologie voor het terugwinnen van remenergie. De marktintroductie van de SCALA is in het tweede kwartaal van 2019. De SCALA is het eerste Europese model van het merk waarbij 'ŠKODA’ in blokletters op de achterklep staat.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.