Leusden,
06
september
2019
|
16:23
Europe/Amsterdam

ŠKODA start productie onderdelen voor elektrische auto’s Volkswagen Group

ŠKODA start productie onderdelen e-auto’s

  • ŠKODA vervaardigt hoogvoltage accu's voor plug-in hybrides ŠKODA, Audi, SEAT en Volkswagen
  • Aanvankelijke productiecapaciteit van 150.000 units per jaar wordt uitgebreid
  • € 25,3 miljoen geïnvesteerd om ŠKODA-fabriek in Mladá Boleslav voor te bereiden op elektrisch tijdperk
Samenvatting

ŠKODA heeft in de hoofdfabriek in Mladá Boleslav de eerste onderdelen geproduceerd voor elektrische modellen van de Volkswagen Groep. ŠKODA bouwt momenteel hoogvoltage tractieaccu’s voor plug-in hybrides op het MQB-platform van de Groep.

De batterijpakketten worden bijvoorbeeld gebruikt in de ŠKODA SUPERB iV. De productie van dit model start in september 2019 in de fabriek in het Tsjechische Kvasiny.

ŠKODA AUTO heeft € 25,3 miljoen geïnvesteerd in de productielijnen waarop de hoogvoltageaccu’s worden gebouwd. Twee jaar geleden is het merk begonnen met de voorbereiding van de fabriek van Mladá Boleslav voor de productie van elektrische componenten. De komende jaren verhoogt ŠKODA de aanvankelijke productiecapaciteit van 150.000 eenheden per jaar.

De accusystemen worden niet alleen op de productielijn gemonteerd, maar worden daar ook getest en opgeladen voordat ze in de auto’s worden geïnstalleerd. ŠKODA betrekt accucellen en -modules, de basiscomponenten van tractiebatterijen, van leveranciers. Voor de productietechnologie maakt het merk ook gebruik van het wereldwijde netwerk van de Volkswagen Groep.

Bij de voorbereiding op de productie van hoogvoltageaccu's heeft ŠKODA AUTO niet alleen gewerkt aan nieuwe productietechnologieën, maar ook aan andere thema's die met elektriciteit te maken hebben, zoals werkveiligheid, brandpreventie, kwaliteitsborging en logistiek. Het werken aan de hoogspanningslijn vereist specifieke veiligheidsmaatregelen en veel elektronische onderdelen zijn zeer gevoelig voor elektrostatische ontlading. Verder zijn er elektriciteit-specifieke brandpreventiemaatregelen en voorzorgsmaatregelen voor de omgang met beschadigde accu's doorgevoerd.