Leusden,
06
mei
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

ŠKODA’s grote SUV heet Kodiaq

  • Naam verwijst naar de Kodiak-beer die op een eiland dichtbij Alaska leeft; spelwijze is afgeleid van de taal van de inheemse bevolking
  • Design van ŠKODA’s nieuwe grote SUV straalt kracht en bescherming uit
  • ‘Discover new grounds’: ŠKODA Kodiaq debuteert in tweede helft van het jaar en markeert start van ŠKODA’s wereldwijde SUV-offensief

ŠKODA’s nieuwe grote SUV heet Kodiaq. De naam verwijst naar de Kodiak-beer die op het gelijknamige eiland leeft, dat net onder de zuidkust van Alaska ligt. De spelling is afgeleid van de taal van de inheemse bevolking: de Alutiiq. ŠKODA trapt het modeloffensief in het SUV-segment af met dit nieuwe model, dat in de tweede helft van 2016 aan de wereld wordt gepresenteerd.

Op Kodiak Island – een rauw maar tegelijkertijd fascinerend eiland ten zuiden van de kust van Alaska (57°N 153°W)  waar ongeveer 14.000 mensen wonen – leven zo’n 3.500 Kodiak-beren. De Alutiiq, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, noemen de beer Taq uka 'aq, waarbij de letter ‘q’ aan het einde typerend is voor dierennamen. Door deze letter in de modelaanduiding van de nieuwe grote SUV te integreren, onderstreept ŠKODA het respect voor de taal van de Alutiiq. Tegelijkertijd zorgt de ‘q’ voor een geheel eigen naam voor deze unieke nieuwe ŠKODA.

Formaat, kracht en dominantie over de omgeving; de gelijknamige beer en de ŠKODA Kodiaq hebben gemeenschappelijke eigenschappen. Met 4,70 meter herbergt ŠKODA’s nieuwe SUV op comfortabele wijze zeven inzittenden en presteert hij uitstekend op zowel de gebaande als ongebaande paden. De verborgen kracht van het roofdier wordt weerspiegeld in het design van de ŠKODA Kodiaq; diens opvallende, gespierde contouren geven blijk van dynamiek, robuustheid en beschermende kracht.

Nog een overeenkomst tussen de Kodiak-beer en de ŠKODA Kodiaq is hun sterke familieband. Met een lengte van drie meter (rechtop staand) en een gewicht van 400 kilogram behoren Kodiak-mannetjes tot de grootste en sterkste beersoorten. In tegenstelling tot diverse andere rassen leven ze echter vredevol en sociaal: ze vormen sociale pacten, delen ervaringen en spelen samen. Sommige Kodiak-beren delen zelfs hun beste locaties voor het vangen van zalm. Dat is het terrein waar deze intelligente dieren ‘Simply Clever’ trucs en technieken ontwikkelen, net als de vele slimme bedieningsoplossingen in de modellen van ŠKODA.

‘Discover new ground’ is de slogan die de Tsjechische autofabrikant hanteert voor de lancering van de ŠKODA Kodiaq. Het model markeert de start van het nieuwe SUV-offensief van het merk en zal in het snelgroeiende SUV-segment nieuwe kopers naar het merk ŠKODA trekken. De ŠKODA Kodiaq debuteert in de tweede helft van 2016, de introductie staat gepland voor begin 2017.

ŠKODA claimt Zaterdag
Het bekendmaken van de naam ŠKODA Kodiaq is voor ŠKODA in Nederland direct het startschot om een grootschalige merkcampagne te lanceren. Op 7 mei aanstaande gaat deze van start met een opvallende TV-commercial, waarin de rol van de auto in het dagelijks leven centraal staat. ŠKODA claimt de zaterdag. Zaterdag is de drukste dag van de week. Je rijdt van hot naar her. Sportclubs, kinderfeestjes, weekboodschappen, bouwmarkt, familiebezoek. Het is de dag waarop de Skoda modellen het beste tot hun recht komen. Het thema is dan ook: Zaterdag is hard werken. Dus kun je wel een beetje hulp gebruiken. Hiermee wil ŠKODA herkenbaar zijn en dichtbij de Nederlandse consument blijven.

Compleet modelprogramma
Het modelprogramma van ŠKODA loopt uiteen van de kleine Citigo tot aan het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe vlaggenschip, de Superb, die afgelopen maand tot Leaseauto van het Jaar 2016 is uitgeroepen. De ŠKODA Kodiaq vormt binnen dit complete modelprogramma nu de 5e belangrijke modellijn voor het Tsjechische merk.