Leusden,
05
juni
2020
|
15:27
Europe/Amsterdam

ŠKODA’s hoofdontwerper verklaart magie nieuwe OCTAVIA

ŠKODA’s hoofdontwerper verklaart magie nieuwe OCTAVIA

Samenvatting

De nieuwe ŠKODA OCTAVIA is ruimer en dynamischer dan ooit tevoren. Hoofdontwerper Oliver Stefani legt uit hoe dat is gelukt in deze korte en bondige video.

De vierde generatie ŠKODA OCTAVIA is de meest aerodynamische auto’s in zijn klasse. Toch lijkt hij niet op een druppel met wielen – ’s werelds meest gestroomlijnde vorm voor een auto. De OCTAVIA heeft juist een stoer voorkomen, met een opvallende grille en scherpe lijnen in de carrosserie.

Het aerodynamische geheim zit ’m voor een deel in die scherpe lijnen, maar de extra lange kunststof spoiler boven de achterruit van de COMBI speelt ook een belangrijke rol. Hoofdontwerper Oliver Stefani vertelt je er meer over in deze video.

Breed dashboard in nieuwe OCTAVIA

Het dashboard van de nieuwe OCTAVIA ziet er heel breed uit. Het is leuk om van Oliver Stefani zelf te horen welke trucjes de ontwerpers van ŠKODA hebben gebruikt om dat te bereiken. Dat komt dus door de lange horizontale lijnen. Er lijkt haast geen eind aan te komen.

Het dashboard is bovendien symmetrisch, met een vrijstaand touchscreen dat de bestuurder en de bijrijder allebei even goed kunnen aflezen. Onder het aanraakscherm zit een brede sierstrip en Oliver Stefani laat zien dat je je hand op de strip kunt laten rusten en dan gemakkelijk het scherm bedient. Was het je trouwens al opgevallen dat de sierstrip op het dashboard dezelfde vorm heeft als de motorkap? Ze hebben dezelfde ‘knik’ in het midden.

“Een heel simpel design, werkt perfect”

De verhoudingen van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA vindt Oliver Stefani het meest geslaagde designaspect. Als je kijkt naar de voorkant, de zijkant en de achterkant, dan zie je een zelfverzekerde en stoere auto. De hoofdontwerper staat er ook bij stil dat ŠKODA’s niet alleen handig en praktisch zijn, maar ook emotie moeten oproepen. Dat is hem gelukt met een ontwerp dat eenvoudig in elkaar steekt en weinig elementen bevat: een fraaie daklijn, een lijn op de zijkant met de typische ŠKODA-schaduw en een lijn onderaan. Stefani vat het zelf krachtig samen: “Een heel simpel design, werkt perfect.”

Lees ook: ŠKODA introduceert nieuwe OCTAVIA als First Edition