Leusden,
12
januari
2018
|
16:50
Europe/Amsterdam

Tweede productielijn: ŠKODA KAROQ nu ook made in Mladá Boleslav

ŠKODA KAROQ nu ook made in Mladá Boleslav

  • Succesvolle KAROQ rolt vanaf deze maand ook in Mladá Boleslav van de lijn
  • ŠKODA investeert 16,6 miljoen euro in uitbreiding productiecapaciteit

ŠKODA AUTO produceert de KAROQ vanaf deze maand ook in de fabriek in Mladá Boleslav. Het is na Kvasiny de tweede Tsjechische fabriek waar de nieuwe compacte SUV van ŠKODA van de band rolt. In de fabriek worden dagelijks 320 exemplaren van de populaire KAROQ geassembleerd.

“Er is veel vraag naar onze SUV-modellen. Dat bevestigt dat we met de ŠKODA KAROQ en ŠKODA KODIAQ met de juiste modellen en op het juiste moment de markt hebben betreden,” verklaart Michael Oeljeklaus, directielid van ŠKODA voor Productie en Logistiek. “We zijn er trots op dat we in een tweede fabriek de productie van de KAROQ zijn gestart.”

De allereerste KAROQ uit Mladá Boleslav liep deze maand van de band. De productie van de compacte SUV van ŠKODA in Kvasiny startte eind juni 2017; de introductie bij de Nederlandse ŠKODA dealer vond in december plaats. Samen met de KODIAQ maakt de KAROQ deel uit van het SUV-offensief dat het Tsjechische merk heeft ingezet. Naast de KAROQ fabriceert ŠKODA in Mladá Boleslav - de belangrijkste productielocatie van het merk - ook de FABIA, FABIA COMBI, RAPID, RAPID SPACEBACK, OCTAVIA en OCTAVIA COMBI. Vanaf deze maand omvat de productie in Mladá Boleslav dus vier modelseries. Vorig jaar produceerde deze faciliteit zo’n 547.000 auto’s. Voor de assemblage van de KAROQ investeerde ŠKODA 16,6 miljoen euro in de fabriek.

De nieuwe compacte SUV combineert de herkenbare designtaal van ŠKODA met volop interieurruimte, nieuwe rijassistentiesystemen en krachtige, efficiënte motoren.

ŠKODA gaat de komende jaren het modellenpallet consequent uitbreiden. De focus ligt daarbij vooral op de SUV-modellen. De fabrieken in Mladá Boleslav en Kvasiny gaan bij de productie een belangrijke rol spelen.