Leusden,
20
november
2020
|
10:03
Europe/Amsterdam

Video: assemblage van de ŠKODA OCTAVIA in Mladá Boleslav

Video: assemblage van de ŠKODA OCTAVIA in Mladá Boleslav

download
  • Korte video laat zien hoe de OCTAVIA wordt gebouwd
  • ŠKODA’s succesnummer rolt al ruim 20 jaar in Mladá Boleslav van de band 
  • Nieuwe elektrische ŠKODA ENYAQ iV wordt op dezelfde lijn gebouwd als de OCTAVIA
Samenvatting

In een korte video laat ŠKODA zien hoe de nieuwe OCTAVIA wordt gebouwd in de ingrijpend gemoderniseerde fabriek van ŠKODA AUTO in Mladá Boleslav. Binnen de Volkswagen Group is dit de enige fabriek waar zowel elektrische auto’s op het MEB-platform als modellen op het modulaire MQB-platform van dezelfde productielijn rollen.

Dagelijks worden in Mladá Boleslav 1.150 exemplaren van de ŠKODA OCTAVIA geproduceerd. Recent heeft het merk € 32 miljoen geïnvesteerd in de modernisering van deze fabriek. Dit maakt het mogelijk dat naast de ŠKODA OCTAVIA ook elke dag ook 350 exemplaren van de ENYAQ iV worden gebouwd.

De fabriek in Mladá Boleslav is de enige faciliteit binnen de Volkswagen Group waar elektrische auto’s op het MEB-platform op dezelfde lijn worden geassembleerd als modellen met een dwarsgeplaatste verbrandingsmotor die op het modulaire MQB-platform staan.

Sinds de introductie van de eerste moderne ŠKODA OCTAVIA in 1996 zijn in Mladá Boleslav al meer dan 7,1 miljoen exemplaren van dit succesmodel verkocht. De naam OCTAVIA werd in 1959 voor het eerst toegepast. De huidige generatie is in november 2019 onthuld in Praag.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.