Leusden,
12
juni
2018
|
16:10
Europe/Amsterdam

Video: ŠKODA KODIAQ RS debuteert in de ‘Groene Hel’

Video: ŠKODA KODIAQ RS debuteert in de ‘Groene Hel’

  • Coureur Sabine Schmitz bedwingt Nordschleife in nieuwe high-performance SUV van ŠKODA
  • Volledige video met spectaculaire recordronde op Nürburgring volgt op 14 juni
  • Primeur ŠKODA KODIAQ RS topmodel tijdens autoshow van Parijs

Nog vóór de lancering van het nieuwe topmodel binnen de KODIAQ-serie heeft ŠKODA coureur Sabine Schmitz de ‘Groene Hel’ in gestuurd voor een recordronde in de ŠKODA KODIAQ RS. Daarmee geeft het Tsjechische merk alvast een indicatie van de buitengewone prestaties van de zevenpersoons SUV, die voor deze gelegenheid in een sportieve camouflage-outfit is uitgevoerd. In een korte teaservideo laat ŠKODA zien hoe een professioneel team van specialisten de KODIAQ RS voorbereidt op zijn succesvolle recordpoging op het Nordschleife-deel van de Nürburgring. De volledige video wordt op 14 juni vrijgegeven.

Als gerenommeerd Nordschleife-specialist kent Sabine Schmitz als geen ander het legendarische, 20,832 kilometer lange, 73 bochten tellende en zo’n 300 meter in hoogte uiteenlopende circuit in de Duitse Eifel. Ze is de eerste en – tot dusver – enige vrouw die daar de beroemde 24-uurs race wist te winnen. En daarmee bij uitstek geschikt om een recordtijd met de KODIAQ RS te klokken.

In oktober beleeft de ŠKODA KODIAQ RS zijn officiële primeur tijdens de autoshow van Parijs.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.