Leusden,
07
juni
2016
|
11:08
Europe/Amsterdam

Vier fietstochten in Nederland voor je sportieve weekend

  • De zomer komt er weer aan, tijd om er op uit te trekken
  • Ga op pad tijdens de mooiste fietstochten van Nederland 
  • Neem je fietsen makkelijk mee op je ŠKODA. Geen toertocht is te ver!

De zomer komt er weer aan en dat betekent naar buiten! Zet je fiets achterop je ŠKODA en rijd naar de mooiste plekjes van Nederland om daar op de fiets van de omgeving te genieten. Samen met mede-fietsfanaten zijn georganiseerde toertochten dé manier om plekjes te ontdekken die je anders nooit zou vinden. Sluit de dag af met een hapje en een drankje voor je voldaan naar huis rijdt. Wat wil je nog meer op een zomerse weekenddag?

Alleen al in Nederland worden elk jaar tientallen toertochten georganiseerd, de één nog mooier dan de ander. ŠKODA steunt de wielersport; van de professionele wielrenner tot de enthousiaste beginner. Daarom hebben we vier toertochten voor je op een rijtje gezet die je dit jaar absoluut niet mag missen!

13 Heuvelentocht (Ravenstein, 18 juni)
Hou je van heuvels, dan zit je met de 13 heuvelentocht helemaal goed. De route leidt je op alle afstanden door het prachtige landschap van Limburg, Noord-Brabant en Limburg en loopt deels langs de grens met Duitsland. De natuur is hier adembenemend en dankzij de vele heuvels is deze tocht geschikt voor sportievelingen en natuurliefhebbers tegelijk. Dames kunnen als ze willen meedoen aan de 90km Special Ladies Tour! 

Flipjes Toertocht (Tiel, 23 juli)
Bekijk de mooiste plekjes van de Betuwe tijdens Flipjes toertocht. De langste rit van deze fietstocht is maar liefst 185 kilometer waarbij je ook zo’n 1000 hoogtemeters af zal leggen. De perfecte tocht voor de echte fanatici! Geen racefiets? Geen probleem! De kortere afstanden kun je prima met een gewone of elektrische fiets afleggen.

Bauke Mollematocht (Groningen, 28 augustus)
Fiets mee met Bauke Mollema. Tijdens deze prachtige tocht in het hoge noorden heeft iedereen de kans om samen met deze wielrennerheld te fietsen. Hij heeft zelf de drie routes bepaald die vanuit de stad Groningen over het Noord-Groningse en Friese landschap voeren. Een absolute aanrader voor de enthousiaste fietser en fans!

Dam tot Dam Fietsclassic (Amsterdam, 18 september)
De Dam tot Damloop is natuurlijk hét hardloopevenement van Nederland, maar ken je de Dam tot Dam fietsclassic. Deze jubileumeditie vindt plaats op 18 september en is een ware Damtocht die je langs vele Dam-steden leidt: Volendam, Schardam, Zaandam en natuurlijk Amsterdam. Dit is de enige keer per jaar dat je op de fiets door de IJtunnel kan en zo veel fietsers verzameld op de Dam kan je als fietsfanaat niet missen! Met vier routes tussen de 40 en 145 kilometer is er voor iedereen een gepaste afstand.

Toertochten kalender
Met een goede fiets en een ŠKODA kom je op de mooiste plekjes van Nederland. Hopelijk hebben deze tochten je kunnen inspireren om er lekker op uit te trekken deze zomer. Kan je er geen genoeg van krijgen? Bekijk dan ook eens de toertochten kalender van de NTFU!

Of je nou in je eentje deel gaat nemen aan een toertocht of met meerdere mensen, je ŠKODA biedt een hoop ruimte. Jij kunt natuurlijk je fietsen op het dak zetten, maar wist je dat je bij sommige modellen ook je fiets gewoon achterin kan doen? Wel zo makkelijk. Als je deze zaterdag nog een uurtje over hebt, kan je zelf uitproberen tijdens een proefrit bij een van de ŠKODA dealers. Tot dan!