Leusden,
09
april
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Voor de thuisblijvers: kleurplaten en spelletjes van ŠKODA

Voor de thuisblijvers: kleurplaten en spelletjes van ŠKODA

Samenvatting

Hoe bevalt het thuisblijven? Wil je je kinderen al achter het behang plakken? Deze kleurplaten, een memoryspel en een virtuele autorit met de klassieke ŠKODA 110 bieden uitkomst.

 

In het vorige bericht voor ŠKODA-rijders met kinderen, deelden we bouwtekeningen waarmee je een model van de ŠKODA KAROQ kunt bouwen. Ook gingen we op avontuur met Laura en Clement in ŠKODA Magic Book, een gratis prentenboek-app voor iPhone of iPad. Hier is een verzameling nieuwe tips om het thuisblijven leuker te maken.

ŠKODA’s in alle kleuren van de regenboog

Aangezien een spannend gezinsuitje met de auto er even niet inzit, geven we kinderen een auto om zelf in te kleuren. Download een kleurplaat van de ŠKODA KODIAQ, de ŠKODA CITIGOe iV of de nieuwe ŠKODA OCTAVIA en laat de kids hun creativiteit botvieren met potloden, viltstiften of vingerverf. Niemand is te oud om te kleuren, dus doe zelf gezellig mee. Het is een verrassend rustgevende bezigheid.

Download de kleurplaat van de ŠKODA KODIAQ

Download de kleurplaat van de ŠKODA OCTAVIA

Download de kleurplaat van de ŠKODA CITIGOe iV

 

 

 

Zoek twee dezelfde ŠKODA’s

Memory is zo’n gezelschapsspel dat je zelf kunt maken. Wat er op de kaarten staat, kan van alles zijn. Zolang er maar overal twee dezelfde van zijn, zodat je die met omdraaien, onthouden en terugleggen kunt terugvinden. Dit spelletje is een goede training voor je kortetermijngeheugen. 

Op de kaarten van ŠKODA-memory staan prachtige aquareltekeningen van Vladimír Bidlo, een kunstenaar die beroemd is om zijn filmposters. Download simpelweg de kaarten, print ze op stevig papier en knip ze uit. Er zit ook een vel bij dat bedoeld is als achterkant. Dus als je het helemaal goed wilt doen, dan plak je de vellen met de voor- en de achterkanten eerst op elkaar en ga je dan pas knippen. 

Download ŠKODA-memory

Binnen de lijntjes fietsen

Was het digitale prentenboek met Laura en Clement van de vorige keer een succes? Ditmaal spelen ze de hoofdrol in een kleurboek waarmee kinderen urenlang zoet zijn. Tijdens het inkleuren leren ze over veilig fietsen. Belangrijke vraagstukken zoals wat het nut is van de fietshelm, waarom je een hand moet uitsteken als je afslaat en waarom je beter niet met losse handen fietst, worden allemaal getackeld. Wanneer het gewone leven weer op gang komt, kunnen ze veilig de weg op.

Download het Laura en Clement-kleurboek

Met grote kinderen naar het ŠKODA Museum

Het ŠKODA Museum is gesloten, maar het alternatief is bijna net zo leuk: een virtuele rondleiding door de 125 jarige geschiedenis van ŠKODA. Je kunt door de tijdlijn scrollen en klassieke, moderne en bijzondere modellen uitgebreid bekijken. Vorige week plaatsten we een artikel over de driewieler van Laurin & Klement. Weet jij dat onbekende model te vinden in het virtuele museum?

Bezoek het virtuele ŠKODA Museum

Tot slot een ouderwetse stedentrip in een actueel jasje. Kruip achter het stuur van een klassieke LAURIN & KLEMENT / ŠKODA 110 en rijd door de straten van historisch Praag. In deze 360 graden-video op YouTube waan je je bijna honderd jaar terug in de tijd en kijk je vrij om je heen. Alle voorbijgangers lijken bijzonder gecharmeerd van jouw ŠKODA.

Maak een historische rit met de ŠKODA 110

Lees ook: Autorijden tijdens het coronavirus - tips van ŠKODA