Leusden,
05
februari
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Waan je een straaljagerpiloot met het Head-up Display

Waan je een straaljagerpiloot met het Head-up Display

Samenvatting

In ŠKODA’s met een Head-up Display zie je alle belangrijke informatie pal voor je neus, geprojecteerd in de voorruit. Zo kun je je ogen op de weg houden en weet je toch precies hoe snel je rijdt.

Je bent aan het autorijden en wil weten hoe snel je gaat. Het is een kleine moeite om je blik omlaag te richten en naar de snelheidsmeter te kijken. Daar ga je anders over denken als je gewend raakt aan het Head-up Display. Daarmee ‘zweeft’ je actuele snelheid altijd in je zichtveld en dat rijdt wel zo ontspannen.

Wat is een Head-up Display en wat heb je eraan?

Het Head-up Display projecteert drie handige functies in de voorruit van je ŠKODA: assistentiesystemen, snelheid en navigatie. Voor de bestuurder ziet het eruit alsof de getallen en icoontjes boven de weg zweven. Hierdoor zie je in een oogopslag hoe snel je rijdt, wat de ingeschakelde assistentiesystemen uitvreten en over hoeveel meter je moet afslaan om je bestemming te bereiken. En beschikt jouw ŠKODA over verkeersbordherkenning, dan verschijnt ook de geldende maximumsnelheid.

Een Head-up Display maakt autorijden comfortabeler en veiliger, want je ziet alle belangrijke informatie pal voor je neus. Hierdoor is het niet langer nodig om weg te kijken naar de snelheidsmeter of het navigatiescherm en dat is wel zo veilig. En omdat je niet continu je aandacht hoeft te verleggen, rijd je ontspannen.

Zo bedien je het Head-up Display

Het is belangrijk dat je de projectie op de voorruit scherp en volledig kunt zien. Het Head-up Display is eenvoudig te bedienen: ga op het centrale touchscreen naar het Voertuig-menu, kies Interieur en vervolgens Head-up Display. Hier kun je het Head-up Display in- of uitschakelen, de positie van de projectie aanpassen en de helderheid opschroeven.

Als je door sneeuw rijdt, kun je ervoor kiezen om de getallen en icoontjes die normaal wit van kleur zijn, een ander kleurprofiel te geven. Dat is slim bedacht en erg nuttig, kortom: Simply Clever.

Standaard kijk je naar drie handige functies: assistentiesystemen, snelheid en navigatie. In het menu kun je twee van drie functies uitschakelen – je actuele snelheid wordt altijd weergegeven.

ŠKODA-modellen leverbaar met een Head-up Display

Het Head-up Display is leverbaar voor de twee nieuwste ŠKODA-modellen van dit moment: de vierde generatie ŠKODA OCTAVIA en de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV.

Lees ook: Bekijk alle handige functionaliteiten van ŠKODA

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.