Leusden,
14
maart
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Waarom zit bij de ENYAQ iV de ijskrabber in de achterklep?

Waarom zit bij de ENYAQ iV de ijskrabber in de achterklep?

Samenvatting

Roep drie dingen die je associeert met ŠKODA. Grote kofferbak! Paraplu in de deur! IJskrabber in de tankklep! Dat laatste is bij de volledig elektrische ENYAQ iV net even anders. En daar is een goede reden voor. 

 

In moderne ŠKODA’s zitten 30 tot 40 Simply Clever-oplossingen. De paraplu in de deur en de ijskrabber in de tankklep zijn vaste prik. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Zo is de volledig elektrische ENYAQ iV leverbaar met een kabelreiniger en een uitwasbare laadkabeltas. Maar ook met een laadopeningbeschermer. Deze beschermt de laadpoort en de laadstekker tegen regen en sneeuw en voorkomt dat ze vastvriezen.

Hierom zit de ijskrabber in de achterklep van de ENYAQ iV

Een Simply Clever-oplossing kan nog zo handig zijn, soms is het nodig om hem aan te passen. Zo werd de ijskrabber speciaal voor de ENYAQ iV verplaatst van de ‘tankklep’ naar de binnenzijde van de achterklep. Dat is wel zo veilig. De ‘tankklep’ voor de laadpoort staat tijdens het laden van de elektrische SUV immers open. Door de ijskrabber in de achterklep te plaatsen, willen de ontwerpers van ŠKODA voorkomen dat de ijskrabber wordt gestolen.

Dit is niet de eerste verandering die ŠKODA’s ijskrabber heeft ondergaan. De eerste versie was gemaakt van een nogal hard materiaal dat krassen kon veroorzaken bij onjuist gebruik. De tweede generatie was een stuk zachter en de nieuwste uitvoering kan ook de profieldiepte van je banden meten.

 

Zo lang duurt het om een Simply Clever-idee te ontwikkelen

De ontwikkeling van een nieuw Simply Clever-idee neemt soms maar 6 maanden in beslag, maar het kan ook twee jaar duren. De slimme dop die in een trechter verandert, en zijn intrede deed bij de SCALA en de KAMIQ, was een lastige opgave. Terwijl het eindproduct er zo simpel en logisch uitziet. 

Van de slimme dop zijn vijf versies bedacht, getest en verbeterd. De dop moest stevig zijn, maar ook groot genoeg zijn om het schuim op te vangen dat ontstaat wanneer je de ruitensproeiervloeistof in het reservoir giet. Het kostte veel tijd om dat goed te krijgen. Iets om bij stil te staan, de volgende keer dat je de blauwe schenkdop gebruikt.

Andere Simply Clever-oplossingen in de ENYAQ iV

De grote kofferbak van de ENYAQ iV heeft meer handigheidjes te bieden dan de afwasbare opbergtas voor het laadsnoer en de kabelreiniger. Je vindt er nieuwe haakjes voor het ophangen van je boodschappentassen en een opbergvak onder de laadvloer met uitsparingen voor het laadsnoer, de eerdergenoemde laadopeningbeschermer en een boodschappenkrat. In de achterklep zitten twee lampjes, zodat je spotjes boven je hoofd hebt als je de bagageruimte in- of uitpakt.

Andere Simply Clever-oplossingen in het interieur van de ENYAQ iV zijn het opbergvak voor twee telefoons bij het dashboard en de telefoonvakjes aan de achterkant van de hoofdsteunen. Tussen de voorstoelen kun je veel spullen opbergen in de Jumbo Box en de bekerhouder is berekend op grote en kleine drankjes.

Wil je zelf testen of de bekerhouder van de ENYAQ iV ook geschikt is voor grote milkshakebekers, bestel dan nu een ENYAQ iV First Edition en rijd dit voorjaar nog! 

Lees ook: ENYAQ iV start met aantrekkelijke First Editions