Leusden,
12
juli
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Waarschuwingslampje? Je auto informeert de dealer

Waarschuwingslampje? Je auto informeert de dealer

Samenvatting

Het klinkt als toekomstmuziek: een auto die zelf hulp inschakelt als er iets stuk gaat. Care Connect houdt een vinger aan de pols en communiceert met de dealer als jouw ŠKODA onderhoud nodig heeft. 

ŠKODA eindigt vaak aan de top van betrouwbaarheidsonderzoeken. Toch kan het voorkomen dat er op het dashboard van je auto een waarschuwingslampje gaat branden. In dat geval neemt Care Connect meteen contact op met jouw ŠKODA-dealer. Hij komt vervolgens met een oplossing. Dat gebeurt ook als het tijd is om de olie te vervangen, of als de reguliere onderhoudsinterval nadert.

Wat is Care Connect?

Care Connect bestaat uit twee onderdelen. Het systeem waarbij je auto automatisch contact opneemt met de ŠKODA-dealer heet Proactive Service. Het andere is Remote Access. Daarmee kun je verschillende functies van jouw ŠKODA op afstand bedienen met je telefoon. Laat bijvoorbeeld je auto toeteren als je hem niet terug kunt vinden in een parkeergarage. Of doe hem alsnog op slot als je dat vergeten bent. 

Onderdeel van ŠKODA Connect

Care Connect is onderdeel van ŠKODA Connect. Dit is de overkoepelende naam voor de slimme functies waarvan je profiteert zodra jouw ŠKODA internettoegang heeft. Denk aan online verkeersinformatie, de laatste weersvoorspellingen en het importeren van routes. Dit heet Infotainment Online.

Een andere toepassing van ŠKODA Connect is Emergency Call. Die neemt bij een ongeval contact op met de alarmcentrale van ŠKODA. De locatie van de auto, het aantal inzittenden en de ernst van het ongeval worden doorgegeven. Zo weten de hulpdiensten precies waar ze moeten zijn en wat ze zullen aantreffen. Zie je een ongeluk gebeuren? Dan kun je ook dat via ŠKODA Connect melden.

Voor SCALA, KODIAQ en SUPERB

ŠKODA Connect is alleen beschikbaar voor nieuwe ŠKODA’s met een navigatiesysteem en een Connect-abonnement inclusief simkaart. De beschikbaarheid van Care Connect, Infotainment Online en Emergency Call wisselt per model. Infotainment Online is leverbaar voor bijna alle modellen (uitgezonderd CITIGO). Care Connect en Emergency Call zijn voorbehouden aan de nieuwe SCALA en sinds juni 2017 gebouwde exemplaren van de KODIAQ en de SUPERB. 

Wat kost Care Connect?

Je krijgt 1 jaar ŠKODA Connect met Care Connect bij aankoop van een nieuwe SCALA, KODIAQ of SUPERB. Mits de auto in kwestie een Ambition-uitvoering of luxer is en een navigatiesysteem heeft. Wil je na dat jaar verlengen, dan doe je dat online via ŠKODA Connect Portal. Op dit moment is ŠKODA Connect in de aanbieding.

Lees ook: Komt dat zien - zo mooi is de Virtual Cockpit