Leusden,
10
juli
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Wanneer heeft je airco onderhoud nodig?

Wanneer heeft je airco onderhoud nodig?

Samenvatting

Toen het laatst 30 graden Celsius was, werd de airco in jouw ŠKODA toen lekker koud? Zo niet, dan is het nu tijd voor een airco-onderhoudsbeurt. Ook airco’s die goed functioneren, moeten af en toe vertroeteld worden.

Geef de airco van je auto elke drie jaar een onderhoudsbeurt. Als je vergeten bent wanneer de laatste keer was, neem dan het zekere voor het onzekere en laat de ŠKODA-dealer ernaar kijken. Als je toch al niet tevreden was met de werking van je airco, is het sowieso slim om actie te ondernemen. Anders zit je straks peentjes te zweten én jezelf op te winden omdat je niet even een werkplaatsafspraak hebt gemaakt.

Zo voorkom je dure reparaties

Dure reparaties voorkomen is een belangrijke reden om je airco eens in de drie jaar te laten nakijken. De ŠKODA-dealer controleert eerst of alle onderdelen van het aircosysteem nog goed functioneren. Daarna wordt het systeem leeggehaald, ontlucht en opnieuw afgevuld. En dankzij de geurbehandeling rijd je daarna weer in een frisse auto.

En als je toch bij de dealer bent, plak er dan meteen een ŠKODA Zomercheck aan vast. Voor slechts 20 euro controleren we je ŠKODA op 30 belangrijke punten en je ontvangt een gratis display cleaner. Handig om het touchscreen van je auto of telefoon mee schoon te maken.

Zo moet je de airco in de auto gebruiken

Dat brengt ons bij de volgende stap: je airco op de juiste manier gebruiken. Samen met de airco-expert van ŠKODA schreven we eerder een uitgebreid bericht met verkoelende tips en trucs. Dit zijn de belangrijkste:

Gebruik de automatische stand en zet de temperatuur op 22 graden. Als het tropisch warm is, draai je de Climatronic een paar graden hoger. Zo voorkom je dat je lichaam al te grote temperatuurverschillen moet opvangen als je uit de auto stapt. Nog even over de automatische stand: als het aircolampje brandt, wil dat niet zeggen dat het systeem op volle kracht draait. Een moderne klimaatregeling reguleert de werking van de compressor op basis van de omstandigheden.

Wat maar weinig mensen weten, is dat je de buitenste ventilatieroosters niet op de inzittenden, maar op het raam moet richten. Als de lucht tussen de ramen en de inzittenden stroomt, wordt het interieur beter geïsoleerd en beslaan de zijruiten minder snel.

Tot slot: drie klimaatzones zijn géén overbodige luxe. Een derde klimaatzone voor de achterbank is een logische toevoeging in dit tijdperk van grote voorruiten. Door de overvloedige inval van zonlicht zorgen deze voorin vaak voor een grotere koelbehoefte dan achterin. Climatronic met drie klimaatzones is leverbaar voor de KODIAQ en de nieuwe ŠKODA OCTAVIA.

Zo bereid je je voor op een warme zomer

Maak vandaag een afspraak voor een airco-onderhoudsbeurt. Je kunt een werkplaatsafspraak direct online inplannen. Wist je dat onderhoud aan je airco niet wordt meegenomen in je standaard onderhoud? Maak nu een afspraak en verheug je op een lange en warme zomer.

Lees ook: Zorgeloos op vakantie met de ŠKODA Zomercheck