Leusden,
15
april
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Wat zeg je? Dankzij deze functie versta je de bestuurder beter

Wat zeg je? Dankzij deze functie versta je de bestuurder beter

Samenvatting

Wist je dat grote ŠKODA-modellen het stemgeluid van de bestuurder opvangen en het versterkt kunnen afspelen voor de passagiers op de achterbank? Dat praat wel zo gemakkelijk. Deze tip is speciaal voor 16 april: Dag van de Stem. 

Op de achterbank van de KODIAQ en de SUPERB geniet je van buitensporig veel beenruimte. De afstand tussen de voorstoelen en de achterbank is zelfs zo groot, dat je misschien niet duidelijk verstaat wat er voorin besproken wordt. Straks loop je sappige roddels mis! ŠKODA heeft daar allang een Simply Clever-oplossing voor gevonden: elektronische spraakversterking.

Spraakversterking werkt met microfoons en luidsprekers

Met elektronische spraakversterking kunnen de stemmen van de bestuurder en bijrijder naar de luidsprekers achterin worden doorgegeven. Het systeem vangt het gesprek voorin de auto op met microfoons, filtert eventuele ruis eruit en speelt het zonder vertraging af bij de passagiers op de achterbank.

Dat praat prettiger en veiliger, want de mensen op de voorstoelen hoeven niet ongemakkelijk over hun schouder te praten. Klinkt het digitale stemgeluid te zacht of te hard, dan kun je het volume aanpassen in het menu van de auto.

Hoewel elektronische spraakversterking klinkt als een hightech snufje dat je alleen op peperdure limousines vindt, is het gewoon leverbaar voor de ŠKODA KODIAQ en ŠKODA SUPERB. Het systeem werkt met de infotainmentsystemen Amundsen, Bolero en Columbus. Het wordt ook wel aangeduid met de afkorting ICC, wat staat voor In-Car-Communication.

Vertroetel je stem op de Dag van de Stem

We tippen dit onbekende handigheidje van ŠKODA speciaal voor de Dag van de Stem. Elk jaar wordt op 16 april in meer dan 50 landen extra aandacht geschonken aan de pracht, de kracht en het belang van de stem. Dingen die jij vandaag kunt doen om je stem te vertroetelen, zijn veel water drinken, genoeg slapen en in een ŠKODA KODIAQ of SUPERB met elektronische spraakversterking rijden. Daar word je sowieso een gezonder en gelukkiger mens van. 

Lees ook: Praat tegen je ŠKODA met Spraak Assistent Laura

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.