Leusden,
12
maart
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Wegwerkzaamheden? Blijf tussen de lijnen met Lane Assist+

Wegwerkzaamheden? Blijf tussen de lijnen met Lane Assist+

Samenvatting

Als kind leer je om keurig binnen de lijntjes te blijven. Met de auto is dat soms lastig, zeker als wegwerkzaamheden roet in het eten gooien. Lane Assist+ helpt je om de auto in het midden van de rijstrook te houden.

Als je op wegwerkzaamheden stuit, moet je extra goed opletten. De tijdelijke rijstrook kan zomaar een slinger naar links of naar rechts maken. Of de rijbaan wordt plotsklaps zo smal dat je instinctief je adem inhoudt, in een poging de auto een fractie smaller te maken. Op zulke momenten kun je wel een extra paar ogen gebruiken. 

Wat is Lane Assist+ en wat heb je eraan?

ŠKODA heeft twee rijstrookassistenten: conventionele Lane Assist en Lane Assist+. Met gewone Lane Assist blijf je altijd tussen de lijnen rijden. Word je afgeleid? Dan brengt Lane Assist je terug in het spoor met een automatische stuurbeweging. Het systeem is actief vanaf een snelheid van 60 km/h.

Lane Assist+ doet hetzelfde, maar weet ook raad met rijstrookveranderingen bij wegwerkzaamheden. De camera achter de voorruit ziet de tijdelijke markering op de weg en je ŠKODA is pienter genoeg om die te volgen. Simpel en veilig. 

Zo bedien je Lane Assist+

Lane Assist+ valt onder de noemer ‘Lane Assist’ en staat in de lijst met rijhulpsystemen die je oproept als je op het stuur op de knop drukt met het auto-icoontje. Vervolgens kun je Lane Assist eenvoudig in- of uitschakelen met het scrollwiel. De rijstrookassistent wordt trouwens automatisch geactiveerd bij het inschakelen van het contact.

Vind je het niet prettig dat het stuur trilt wanneer je onbedoeld de rijstrook verlaat, ga dan via het centrale touchscreen naar het menu met assistentiesystemen. In het scherm voor Lane Assist kun je deze functie uitschakelen.

ŠKODA-modellen leverbaar met Lane Assist+

Conventionele Lane Assist is leverbaar voor bijna alle modellen van ŠKODA, van de SCALA, OCTAVIA en SUPERB, tot de KAMIQ, KAROQ en KODIAQ.

Lane Assist+ dat ook rijstrookveranderingen bij wegwerkzaamheden herkent, is voorbehouden aan de nieuwe ŠKODA OCTAVIA en de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV.

Lees ook: Bekijk alle handige functionaliteiten van ŠKODA

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.