Leusden,
16
januari
2019
|
08:24
Europe/Amsterdam

Wereldprimeur in Genève: SKODA breidt SUV-gamma uit

Wereldprimeur in Genève: ŠKODA breidt SUV-gamma uit

  • Nieuwe cross-over: de voordelen van een SUV, de wendbaarheid van een compacte auto
  • Fris design, geavanceerde assistentiesystemen en veel Simply Clever-features
  • Nieuw ŠKODA-model maakt zijn werelddebuut op de autoshow van Genève in maart

Het SUV-offensief van ŠKODA dendert door. Op de autoshow van Genève (5 – 17 maart) onthult het Tsjechische merk een nieuw model, waarvan op bijgaande afbeelding alvast het silhouet is te zien. De cross-over komt naast de KODIAQ en KAROQ in het leveringsprogramma van ŠKODA te staan.

Op de teaser is ook een deel van de neus te zien, met daarin de opvallende LED-koplampen van de nieuwe ŠKODA. Die zijn uitgerust met dynamische richtingaanwijzers en aparte units voor de dagrijverlichting aan de bovenkant. Het nieuwe model biedt het beste van twee werelden: de wendbaarheid van een compacte auto en de hoge zitpositie en grote bodemspeling van een SUV.

Ruim interieur, Simply Clever

Daarmee is de cross-over van ŠKODA ideaal voor gebruik in de stad, maar ook daarbuiten. Hij is gebaseerd op het MQB-platform ((Modularer Querbaukasten) van Volkswagen en heeft een groot aantal nieuwe elektronische assistentiesystemen. Ook biedt het model een ruim interieur en tal van handige Simply Clever-oplossingen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.