Leusden,
12
juni
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Zo bouwden 35 studenten de stoere ŠKODA MOUNTIAQ

Zo bouwden 35 studenten de stoere ŠKODA MOUNTIAQ

Samenvatting

Kom de ŠKODA MOUNTIAQ van dichtbij bekijken. Aan deze imposante pick-up hebben 35 leerlingen van de ŠKODA-vakschool acht maanden gewerkt. Onze mening? Een tien met een griffel.

De ŠKODA MOUNTIAQ is niet te missen. De vijf meter lange pick-up is gespoten in hup-Holland-hup-oranje, een unieke lakkleur die Sunset Orange heet. De lier op de voorkant trekt de MOUNTIAQ uit benarde posities en de lichtbalk op het dak verjaagt de duisternis.

ŠKODA KODIAQ als basis

Het studiemodel is gebaseerd op de ŠKODA KODIAQ. Om de SUV te transformeren tot pick-up, wordt de slijptol erin gezet. Zo’n 80 kilo aan plaatstaal belandt in de recyclebak. Vervolgens gebruiken de studenten 250 kilo metaal om de carrosserie, de bumper en de laadbak te vormen en te verstevigen. Het resultaat strijken ze glad met 8 kilo plamuur.

Meer bodemvrijheid

Tijdens het instappen valt extra op hoe hoog de MOUNTIAQ op zijn wielen staat. De bodemvrijheid bedraagt 29 centimeter – een decimeter meer dan die van de KODIAQ. In de voorstoelen zijn de contouren van de pick-up geborduurd en het bovenste deel van het stuur is net zo oranje van kleur als de motorkap waar je overheen kijkt. Boven de hoofden van de inzittenden prijkt een groot ŠKODA-logo, opgebouwd uit 233 lichtpuntjes. De grille, de motorruimte en het embleem op de motorkap zijn ook verlicht.

Onderdelen uit de 3D-printer

Een 190 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor drijft de speciale terreinbanden aan. De stoere wieldoppen op de 17-inch wielen komen uit de 3D-printer gerold. Het Columbus infotainmentsysteem krijgt een upgrade, met speakers van 320 Watt, een versterker van 2000 Watt en een 2000 Watt subwoofer.

Laadvloer met opbergvakken

De met traanplaat beschermde laadvloer is volledig vlak én Simply Clever. Het bestaat namelijk uit drie deksels waaronder je spullen kunt opbergen. Hoe avontuurlijk zijn je vakantieplannen? In de opbergvakken is genoeg ruimte voor slaapzakken, waterflessen en berenspray.

Op en top ŠKODA

Hoewel de MOUNTIAQ niet in productie wordt genomen, voldoet hij wel aan de laatste ŠKODA-trends: de merknaam staat in letters uitgeschreven op de achterkant en de dop van het ruitensproeierreservoir is van het nieuwe, slimme type. Zodra je ‘m opent, verandert hij in een trechter.

Werken bij ŠKODA

Dit is de zesde keer dat leerlingen van de ŠKODA-vakschool een studiemodel hebben bedacht, getekend en gebouwd. Vorig jaar werd een KAROQ getransformeerd tot de SUNROQ. Alle leerlingen die hun opleiding succesvol afronden, krijgen een baan aangeboden bij ŠKODA.

Lees ook: IJs-cool - ŠKODA KODIAQ RS racet naar de Noordkaap