Leusden,
04
september
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Zo groen is de ŠKODA KAMIQ

Zo groen is de ŠKODA KAMIQ

Samenvatting

Iedereen weet dat ŠKODA kwalitatief hoogwaardige auto’s bouwt. Maar wist je ook dat duurzaamheid evenveel aandacht krijgt als kwaliteit? Kijk maar naar de nieuwe KAMIQ.

Is het de hoge zitpositie van de ŠKODA KAMIQ die jou aanspreekt? Of val je voor zijn stoere front met opvallende koplampen? Het kan ook het moderne dashboard zijn, dat je kunt upgraden met een haarscherpe Virtual Cockpit. De vele binnenruimte en de wendbaarheid maken geheid elke bestuurder vrolijk. En als je voor de ŠKODA KAMIQ kiest, maak je ook een duurzame keuze. De stads-SUV heeft namelijk een groen hart. 

Duurzaamheid begint in de fabriek

De eerste klap is een daalder waard. Voordat jij de sleutel van jouw nieuwe KAMIQ in ontvangst neemt, heeft de autofabriek al fanatiek bespaard op het gebruik van energie en water. ŠKODA’s nieuwe verfstraat verbruikt 80 procent minder energie en is een van de milieuvriendelijkste van Europa. In acht jaar tijd is de hoeveel energie voor het bouwen van een ŠKODA met 36 procent afgenomen. En meer dan de helft van de stroom is groene stroom. De CO2 die tijdens het bouwen van een auto vrijkomt, is in acht jaar tijd met 60 procent teruggebracht. En ŠKODA recyclet ook nog eens 42 procent van zijn water.

Zuinige auto dankzij slimmigheden

De ŠKODA KAMIQ bevat een heleboel slimmigheden die ‘m zuiniger en schoner maken. Dat begint met de LED’s in de standaard LED-verlichting, die minder stroom verbruiken en langer meegaan dan conventionele halogeenlampen. De aerodynamische wielen (optioneel) en de panelen aan de onderkant van de auto bevorderen de stroomlijn en verlagen het brandstofverbruik. Een KAMIQ met DSG-automaat rolt zelfs kortstondig uitstootvrij wanneer je het gaspedaal loslaat in de Eco-stand (onderdeel van Driving Mode Select). Vanzelfsprekend voldoen alle motoren aan de nieuwste en strengste Euro 6d-Temp uitstootnormen.

Recycling en hergebruik

Na een lang en gelukkig autoleven kan de KAMIQ grotendeels gerecycled worden. Maar liefst 85 procent van de onderdelen wordt hergebruikt. Sterker nog: sommige onderdelen van de nieuwe auto zijn al gerecycled. De materialen in de vloerisolatie, de voering van de wielkasten en de mat in de bagageruimte krijgen in de ŠKODA KAMIQ een tweede leven.

 

Lees ook: Jetzt geht’s los! ŠKODA bouwt 400 KAMIQ’s per dag