Leusden,
05
januari
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Zo kom je Simply Clever de winter door met ŠKODA

Zo kom je Simply Clever de winter door met ŠKODA

Samenvatting

De winter is officieel nog maar net begonnen, maar veel mensen zijn ’m nu al zat. Bevroren ramen, gladde wegen en slecht zicht zorgen voor ellende op de weg. Maar dankzij de Simply Clever-functies van hun auto, komen ŠKODA-rijders goed beslagen ten ijs.

In de winter kost autorijden meer moeite. Als je ’s ochtends van huis gaat, zijn de ruiten bevroren en is het nog donker buiten. Sneeuw en ijs maken het wegdek glad – het is oppassen geblazen. Maar zoals bij wel meer lastige situaties, kan een goede voorbereiding een groot verschil maken.

Goed voorbereid met de ŠKODA Wintercheck

Je kunt bij de ŠKODA-dealer terecht voor de ŠKODA Wintercheck. Hij controleert jouw auto op 26 belangrijke punten, waaronder alle onderdelen die met veiligheid te maken hebben. Dat gaat verder dan alleen de banden, de remmen en de verlichting, ook de accu en de dynamo worden gecontroleerd. Zo weet je zeker dat de motor ook zal starten na een bijzonder koude nacht. Om zelf soepel op gang te komen in de ochtend, ontvang je bij een Wintercheck een gratis ŠKODA-thermomok voor koffie, thee en andere warme dranken. Je kunt de Wintercheck online inplannen.

Ode aan de ijskrabber

Veel automobilisten beginnen hun dag met krabben. Dat maakt de ijskrabber die je in de tankklep van veel ŠKODA’s aantreft, onmisbaar. Een ander voorbeeld van een typische Simply Clever-oplossing is de liniaal op de krabber. Hiermee meet je de profieldiepte van de banden. Winterbanden moeten een profiel van minimaal vier millimeter hebben. Alleen dan zorgen ze voor genoeg grip op besneeuwde wegen en glibberige hellingen.

Nooit meer morsen

Als je vaak op drukke wegen rijdt, dan weet je hoeveel drab en drek het verkeer opwerpt. Zodoende maken je ruitenwissers overuren. Denk eraan om de ruitensproeiers regelmatig bij te vullen. Dit is een kleine moeite bij ŠKODA-modellen zoals de SCALA en de KAMIQ, want de dop van hun ruitensproeierreservoir verandert in een trechter. Zo schenk je zonder te morsen, zelfs wanneer je bibbert van de kou. Wil je ook zo’n handige trechterdop? Het is een origineel accessoire dat ook leverbaar is voor andere ŠKODA-modellen.

Een paraplu in elke ŠKODA

De paraplu is nog zo’n klassieke Simply Clever-oplossing. Wat je favoriete ŠKODA ook is, elk model kan ermee worden uitgerust. Je vindt de paraplu opgeborgen onder de passagiersstoel, of in de voorportieren. Het opbergvak is geventileerd, zodat de paraplu na een plensbui sneller opdroogt. In de donkere wintermaanden zorgt de uitneembare LED-lamp voor licht in de duisternis. Je vindt hem in de kofferbak van bijvoorbeeld de ŠKODA KAMIQ (vanaf Ambition-uitvoering).

Voorruitverwarming en andere luxezaken

Heb je ondanks de geweldige ŠKODA-ijskrabber toch een hekel aan krabben? Dan is het goed om te weten dat de modellen van ŠKODA zijn uit te rusten met een heleboel luxezaken. Voorruitverwarming bijvoorbeeld, en verwarmde buitenspiegels en ruitensproeiers. Op die manier heb je altijd goed zicht naar voren, zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt. In de winter ben je ook maar wat blij met je besluit om een ŠKODA met stuur- en/of stoelverwarming te kopen.

Lees ook: De geschiedenis van ‘Simply Clever’ - Auto op ski’s