Leusden,
24
november
2021
|
11:41
Europe/Amsterdam

Zo maak je je trouwe ŠKODA weer hypermodern

Zo maak je je trouwe ŠKODA weer hypermodern

Samenvatting

Wist je dat je een 12 jaar oude ŠKODA nieuwe trucjes kunt leren? Met een simpele datastekker en de gratis ŠKODA Connect LITE-app laat je hem ‘praten’ met je mobiele telefoon. Dat opent een wereld van leuke en handige mogelijkheden.

Veel moderne auto’s hebben een app waarmee je hem op afstand kunt bedienen. Vooral bij de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV is dat erg handig, want dan zie je op je telefoon of de batterij al vol zit en kun je op afstand je auto voorverwarmen of koelen. Om ervoor te zorgen dat die twee met elkaar kunnen ‘praten’, moeten ze allebei verbinding maken met internet. Jouw telefoon bevat al de benodigde simkaart en steeds meer nieuwe auto’s hebben er ook een. Zelfs een betaalbaar model als de nieuwe ŠKODA FABIA rolt ‘Ready to Connect’ van de productielijn.

ŠKODA heeft nu een manier gevonden om ŠKODA-modellen die tot 12 jaar oud zijn, ook met je telefoon te laten ‘praten’. Functies van de auto bedienen is niet mogelijk, maar je kunt wél van alles aflezen. Met behulp van de achteraf te plaatsen DataPlug (gratis tot 31 december 2021) gaat er een digitale wereld voor je open. De bijbehorende app voor je telefoon heet ŠKODA Connect LITE.

De voordelen van ŠKODA Connect LITE

Met de ŠKODA Connect LITE-app krijg je een inniger band met je auto. Je ziet op je telefoon zowel algemene informatie zoals de actuele kilometerstand en het brandstofpeil, als een uitgebreide brandstofmonitor waarmee je bijhoudt hoe vaak je tankt en wat elke rit kost. Het digitale logboek houdt alle ritten bij en geeft je ook inzicht in jouw rijstijl. De app maakt er zelfs een wedstrijdje van om zo zuinig mogelijk te rijden. Hij moedigt je aan met uitdagingen en beloont je met punten en trofeeën. Kun jij het winnen van andere ŠKODA-rijders?

In deze drie situaties is het ook handig om Connect LITE te hebben. Om je auto terug te vinden na een dag uitwaaien aan zee (hij verschijnt op een kaart op je telefoon), om op te zoeken wat een bepaald waarschuwingslampje betekent en om eenvoudig een afspraak te maken met een ŠKODA-dealer in de buurt. Over de dealer gesproken: liggen de winterbanden er al onder?

Deze ŠKODA-modellen werken met Connect LITE

Als jouw ŠKODA twaalf jaar of jonger is, kun je hem uitlezen met de Connect LITE-app. De benodigde DataPlug die jouw auto met het internet verbindt, wordt door de ŠKODA-dealer geïnstalleerd. Laat dit snel doen, want tot 31 december 2021 is dit helemaal gratis.

We hebben een lijst van ondersteunde ŠKODA-modellen gemaakt. De kans is groot dat jouw ŠKODA daarbij staat, want de lijst bevat allerlei modellen, van de compacte CITIGO tot de chique SUPERB. De grondlegger van de Simply Clever-oplossingen - de ŠKODA ROOMSTER – wordt ook ondersteund. Evenals de eigenwijze ŠKODA YETI, zowel de oerversie met ronde mistlampen uit 2009 als het serieuzere faceliftmodel uit 2013.

Altijd verbonden met jouw ŠKODA

Wil je je trouwe ŠKODA weer hypermodern maken? Tot 31 december 2021 is de DataPlug (t.w.v. 39 euro) helemaal gratis. De ŠKODA-dealer installeert hem voor je. De Connect LITE-app download je zelf op je telefoon in de App Store of Google Play Store. Er zijn geen abonnementskosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie en een simpele handleiding op onze Connect LITE-pagina.

Connect LITE-klanten profiteren ook van: ŠKODA Wintercheck: helemaal gratis voor connected ŠKODA-rijders

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.