Leusden,
13
juli
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Zo maak je mooie foto's van je auto op vakantie

Zo maak je mooie foto's van je auto op vakantie

Samenvatting

Tijdens je vakantie kom je vaak op de mooiste plekken. Maak van de mogelijkheid gebruik om je ŠKODA fraai op de foto te zetten. Je bent een ŠKODA-liefhebber of je bent het niet, hè?!

De gave foto’s van de ENYAQ COUPÉ iV zijn geschoten door Amy Shore, een populaire fotografe uit de autowereld. Met haar tips en trucs maak je binnen de kortste keren professionele foto’s van je eigen auto.

Locatie, locatie, locatie

Je kunt je auto niet zomaar ergens neerzetten en verwachten dat je een geweldig plaatje schiet. “Als jouw auto naast andere auto’s geparkeerd staat, zal-ie er nooit echt uitspringen. Hoe mooi hij ook is”, weet Amy. Daarom moet je de auto op een plek neerzetten waar hij alle aandacht opeist. Maar een witte muur of een lege parkeerplaats is ook niet goed. “Zoek een locatie die op zichzelf al visueel interessant is.”

Amy gebruikt een kaartenapp op haar telefoon om mooie plekken te onthouden. Ze heeft een selectie kolkende rivieren, slingerende wegen en historische stadscentra. Ze waarschuwt om respectvol te zijn en alleen te rijden en te stoppen waar dat mag.

De camera van je mobiele telefoon is goed genoeg

Je hoeft niet per se een dure fotocamera te kopen om prachtige foto’s te schieten. “Ja, mobiele telefoons hebben niet de beste lenzen, maar voor op websites of Facebook is de kwaliteit goed genoeg”, verklapt Amy.

Maar met lukraak richten en klikken kom er je niet. “Je moet je aan dezelfde principes houden als bij het fotograferen met een professionele camera. En natuurlijk bewerk ik het beeld altijd, direct op de telefoon of later op de computer.” Daarover later meer.

Geef je auto de ruimte

Een beginnersfout die veel mensen maken bij het fotograferen van auto’s, is dat ze er te dicht op zitten. “De auto heeft ruimte nodig om te ademen.” Dus laat de achtergrond zien en gebruik hem in je voordeel. “Als je een auto onder een prachtige lucht met dramatische wolken fotografeert, wees dan niet bang om de lens iets hoger te richten. Je zult zien hoe geweldig de auto uitkomt,” legt Amy uit. “En wees ook niet lui: ga naar de auto toe of loop juist verder weg, in plaats van de zoomfunctie te gebruiken.”

De koplampen zijn de ogen van je auto

Je kunt je auto vanuit alle hoeken op de foto zetten, maar Amy adviseert om te beginnen bij de koplampen. “De lichten zijn als ogen. En zoals je bij een portret focust op de ogen van de persoon, focus je bij auto’s op de koplampen.” Ze maakt haar foto’s dan ook vaak ter hoogte van de koplampen. Op haar foto’s van de ENYAQ COUPÉ iV zie je hoe goed dat uitpakt.

Vergeet filters, ontwikkel je eigen stijl

Elke foto die je maakt, moet op z’n minst een beetje bewerkt worden. Als is het maar om jouw stijl erop los te laten. “De camera schiet het basismateriaal, dat ongeacht de fotograaf dezelfde kwaliteit heeft. Het is de bewerking die het resultaat bepaalt”, aldus Amy. Maar bewerk met mate. “Ik pas het contrast een beetje aan, voeg wat warmere kleuren toe en speelt met de helderheid.” Het is misschien verleidelijk om een filter van je foto-app te gebruiken, maar dan krijg je geen unieke look. En Amy adviseert iedereen zijn eigen bewerkingsstijl te ontwikkelen.

Wij vinden het leuk als je je mooiste autofoto’s met ons deelt via Facebook.

Lees ook: Droombaan? Rally-auto’s testen is zwaar werk

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.