Leusden,
24
juli
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Zo plan je een bezoek aan het ŠKODA Museum

Zo plan je een bezoek aan het ŠKODA Museum

Samenvatting

Het ŠKODA Museum is weer geopend! Autoliefhebbers die naar Tsjechië op vakantie gaan, brengen vanzelfsprekend een bezoek aan het ŠKODA Museum in Mladá Boleslav.

Sinds begin juli ben je weer welkom bij het ŠKODA Museum in Mladá Boleslav. De bakermat van het Tsjechische automerk ligt op een uurtje rijden van Praag en is op zijn beurt slechts een halfuur verwijderd van het geboortehuis van Ferdinand Porsche. Ook dat is weer open voor publiek.

Aangezien veel Nederlanders hunkeren naar vakantie, maar de Europese corona-richtlijnen aan verandering onderhevig zijn, voorzien we dit bericht van handige links naar de meest actuele informatie.

ŠKODA Museum bezoeken

Het ŠKODA Museum is alle dagen van de week geopend (van 9.00 tot 17.00 uur) en je kunt er zelf rondkijken of een rondleiding met een gids volgen. Zo’n georganiseerde rondleiding moet je wel vooraf even boeken.

In het museum maak je een reis door de rijke, 125 jaar durende geschiedenis van het Tsjechische automerk. Van de eerste SLAVIA-fiets van Laurin & Klement uit 1895 tot de ŠKODA FABIA Monte Carlo uit 2015 en van de vooroorlogse limousine SUPERB tot de OCTAVIA WRC uit het wereldkampioenschap rally. De gevarieerde collectie van het ŠKODA Museum biedt de bezoeker een bijzonder interessante en vooral ook verrassende kijk op de 125-jarige merkhistorie.

ŠKODA-fabrieken gesloten voor rondleidingen

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om de ŠKODA-fabrieken in Mladá Boleslav, Vrchlabí en Kvasiny te bezoeken. Dit geldt voor de maanden juli en augustus en misschien langer. Kijk op de website van het ŠKODA Museum voor de laatste ontwikkelingen.

Tsjechië als vakantieland

Tsjechië verwelkomt toeristen en de ANWB heeft een duidelijk overzicht van de geldende maatregelen. Houd afstand, neem mondkapjes mee en trek eropuit. Vooral in Praag, de Gouden Stad aan de Moldau, is veel te zien en te beleven, van het prachtige historische centrum tot de vele musea en het bruisende stadspark.

Reizen naar Tsjechië met auto, vliegtuig of trein

De reis naar Tsjechië maak je het gemakkelijkst met de auto. Als je ’s ochtends op tijd vertrekt, arriveer je aan het eind van de middag in de Tsjechische hoofdstad - inclusief koffie- en lunchpauzes onderweg. Vliegen kan ook: KLM, Czech Airlines en EasyJet vliegen weer regelmatig vanaf Amsterdam naar Praag (KLM’s actuele vluchtaanbod).

Sinds 1 juli mag je ook weer reizen met de internationale trein. Als je om 7.06 uur op Utrecht Centraal de trein neemt, ben je volgens de dienstregeling van de Nederlandse, Duitse en Tsjechische spoorwegen nog vóór het diner op het centraal station van Praag. Bekijk voor vertrek de reisvoorwaarden per land van NS International. Fijne vakantie!

Lees ook: Zorgeloos op vakantie met de ŠKODA Zomercheck