Leusden,
02
mei
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Zo werkt KESSY: Keyless Entry-systeem van ŠKODA

Zo werkt KESSY: Keyless Entry-systeem van ŠKODA

Samenvatting

Als je naar je auto loopt, heb je vaak je handen vol met spullen of kinderen. Met KESSY kunnen ŠKODA-rijders hun auto gebruiken zonder de autosleutel uit hun zak of tas te halen. Dat is zó handig!

KESSY staat voor ‘Keyless Entry, Start & exit SYstem’. Toegegeven, we smokkelen een beetje met de ‘Y’, maar daarmee rolt de naam zo van je tong: KESSY.

Met KESSY kun je drie dingen: je ŠKODA ontgrendelen, starten en weer op slot doen. En dat zonder de autosleutel tevoorschijn te halen. Het systeem wordt actief zodra de autosleutel in de buurt van de auto komt en de KESSY-module in de auto een digitale handdruk geeft. Als je de handgreep van het voorportier aanraakt, gaat auto van het slot. Om de motor te starten, druk je op de start-stopknop.

Hoe werkt KESSY?

KESSY heeft zijn eigen regeleenheid. Die zit onder het dashboard, in het gebied boven het rempedaal. Hij ontvangt het signaal van de autosleutel: een radiosignaal op de golflengte van 434 MHz, een gratis bandbreedte die veel automerken gebruiken. De regeleenheid ontvangt het signaal, controleert of alles in orde is en geeft groen licht. Hij ontgrendelt de auto zodra je de handgreep van het voorportier vastpakt – daarin zit een aanraaksensor. 

KESSY wordt slimmer en veiliger

KESSY wordt steeds slimmer en veiliger. Zo heeft het systeem nu ook sensoren op de handgrepen van de achterportieren, zodat je met de sleutel op zak elke deur van de auto kunt openen.

Om te voorkomen dat autodieven het signaal van de autosleutel onderscheppen en het KESSY-systeem ‘foppen’, gaf ŠKODA de sleutel een bewegingssensor. Als hij een paar minuten stil aan een haakje naast de voordeur hangt, of in een bakje ligt, wordt het radiosignaal automatisch uitgeschakeld. Zodra je de sleutel verplaatst, wordt het signaal weer geactiveerd.

KESSY is leverbaar voor deze ŠKODA’s

Welke nieuwe ŠKODA je ook op het oog hebt, KESSY is leverbaar. Bij veel modellen kom je dan uit op de Business Edition-uitvoering. Bij de ENYAQ iV beschikt de Sportline-versie standaard over het handige systeem, terwijl KESSY bij de gewone ENYAQ iV60 en iV80 optioneel is. KESSY GO is een versimpelde versie, bedoeld om de auto gemakkelijk te starten met de startknop.

Lees ook: Jouw ŠKODA heeft meer antennes dan je denkt

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.