Rijtraining

Leer je ŠKODA nog beter kennen

Schrijf je direct in
Rijvaardigheidstraining
ŠKODA en Prodrive organiseren op zaterdag 16 september een leuke en leerzame rijtraining. Beleef een leerzame en nuttige zaterdag waarbij je jouw ŠKODA nog beter leert kennen!
Tijdsduur
De training start om 8:50 uur en stopt om 13:00 uur. De training is inclusief lunch.

Adres:
ProDrive, Talingweg 120, 8218 NX, Lelystad


Schrijf je direct in

Programma

Dit begint met een ŠKODA theoriesessie met uitleg over de ŠKODA actieve en passieve veiligheidssystemen. Hier wordt duidelijk dat juist jij als bestuurder een kritische veiligheidsfactor bent. Daarom gaan we je opleiden tot een veilige, bewuste en gevaar herkennende automobilist. De instructeurs van Prodrive die de training verzorgen, hebben bovendien jarenlang ervaring en staan bekend om hun enthousiaste en interactieve manier van lesgeven.

Na de theorie vinden op de baan 3 praktijkonderdelen plaats. Deze worden verdeeld over 3 groepen, zodat er in elk onderdeel voldoende rijtijd is voor de bestuurder en eventuele bijrijder. Voorafgegaan door de basis van goed en veilig autorijden, de juiste zithouding en spiegelafstelling zonder dode hoek.

De 3 rijtrainingsonderdelen:

Remmen en uitwijken

(ESP en ABS beleving)

Hier maak je kennis met de actieve veiligheidssystemen van je ŠKODA, ABS en ESP, die je als bestuurder ongevallen helpen te voorkomen. Tijdens deze oefening leer je ABS en ESP op de juiste wijze bedienen en de grenzen ervan te leren kennen.
Ongeval vermijdingsoefening
 

Slip & Grip

Op de gladde cirkel ervaar je direct het verschil tussen grip en slip en de actieve werking van de diverse tractiecontrolesystemen.

Ongeval vermijdingsoefening

Deze oefening maakt je bewust van de relatie tussen snelheid en remafstand. Ondanks alle veiligheidssystemen ligt de verantwoordelijkheid van voldoende afstand houden bij de bestuurder zelf. Middels LED verlichting in het wegdek wordt plotseling een rem- en daarna een uitwijkteken naar links of rechts gegeven. Veilig uitwijken is na dit onderdeel geen probleem meer.