Vakantievoorbereiding

Vakantievoorbereiding

Goed voorbereid met ŠKODA!

De vakantie is een periode waar veel mensen naar uitkijken. Waar je ook heen gaat, het is vaak hard werken om alles mee te nemen en met alles en iedereen rekening te houden. Dus kun je wel wat hulp gebruiken.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Om het meeste uit je vakantie te halen, wil je deze zo goed mogelijk gaan voorbereiden. De vakantie begint voor de meeste mensen al bij vertrek vanaf huis. Maar om gerust op weg te gaan, moet er al het nodige geregeld worden. ŠKODA helpt je met enkele tips op weg (naar je vakantie)!

Vakantiechecklist

Er zijn een paar belangrijke zaken die je niet moet vergeten wanneer je met de auto op vakantie gaat. Denk hierbij aan je persoonlijk documenten zoals paspoorten of identiteitskaarten, maar ook de vignetten en milieustickers.

vakantievoorbereiding

Auto inpakken

Het blijft altijd weer een uitdaging: het hele gezin en alle vakantiespullen in de auto krijgen. ŠKODA geeft 7 tips voor het slim en veilig inpakken van de auto. Laten we beginnen met een ruime auto die bij je past! Bekijk onze inpaktips voor vakantie

vakantievoorbereiding

Maak je auto vakantieklaar

Je auto zal wellicht de nodige kilometers gaan maken, zodat je kunt genieten op je vakantiebestemming. De kans op autopech kun je verkleinen door gebruik te maken van de vakantiecheck!


Vakantiecheck

Check bandenspanning

Neem uw reservewiel altijd mee, inclusief krik en wielboutsleutel. Geen extra band? Neem dan een reparatieset mee. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Check voor je vertrekt of uw bandenspanning in orde is, inclusief die van het reservewiel.

Bandenservice

Extra ruitensproeier vloeistof

Niets is zo hinderlijk als een vieze voorruit door vliegen en muggen. Daarom adviseren we altijd om extra ruitensproeiervloeistof mee te nemen voor onderweg. Zo ben je altijd verzekerd van scherp zicht tijdens uw vakantie.

Instructieboekjes

Neem reserve olie mee

Grote afstanden tijdens warm weer betekent een hete motor en eventueel extra olieverbruik. Check daarom altijd voor vertrek het oliepeil en neem een extra fles mee voor onderweg. Zo voorkom je een zoektocht naar de juiste olie.

 

Verzekeringen

Indien je compleet zorgeloos op vakantie wil gaan, is het slim om je autoverzekering te controleren. Let hier extra op de regeling van het vervangend vervoer en of extra accessoires zijn verzekerd.

Lees meer over onze autoverzekering

Navigatie Update

Tegenwoordig varen we blind op ons navigatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat je in ieder geval met minder discussie op je locatie kunt aankomen. Echter kan je navigatiesysteem nog wel eens achterlopen indien deze verouderd is. ŠKODA biedt verschillende navigatiesystemen aan. Per systeem geven we aan welke updates beschikbaar zijn. Bij de nieuwe modellen kun je deze vaak zelf updaten. Zelf online een update uitvoeren geldt alleen voor de nieuwe generatie ŠKODA Navigatiesystemen. Valt je systeem niet onder de nieuwe generatie, laat de update dan uitvoeren door een ŠKODA-dealer bij jou in de buurt.

Lees meer over de navigatieupdate

2. Onderweg

Wanneer je dan eenmaal onderweg bent, kan de rit afhankelijk van je bestemming lang duren. Vooral voor de kinderen is zo lang stilzitten een hele uitdaging. Om ook goed voorbereid te zijn dat jullie zowel voorin als op de achterbank een lekker vakantiegevoel hebben!

Mobiliteitsservice

Niet is zo vervelend dat je pech krijgt wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Met de mobiliteitsservice krijg je gratis pechhulp in Nederland en de rest van Europa. Indien je ŠKODA geleverd is na 1 januari 2000 en deze volgens de fabrieksvoorschriften onderhouden is bij de officiële ŠKODA-dealer, dan behoud je levenslang het recht op Mobiliteitsservice. De garantie houdt in dat je kosteloos wordt geholpen mocht je auto onverhoopt weigeren. Neem wel uw onderhoudsboekje of Serviceplan mee om uw recht op de service aan te kunnen tonen.

Mocht je met een caravan, aanhanger of vouwwagen op vakantie gaan, raden wij je aan een additionele reisverzekering af te sluiten. Een aanhangend voertuig valt namelijk buiten de dekking van de SKODA Mobiliteitsservice.

Lees meer over mobiliteitsgarantie

Download de brochure

Service App

Naast je partner is het wellicht een goed idee om een objectieve reisgenoot te gebruiken om geen ruzie te krijgen in de auto. ŠKODA Service App kent alle dashboardlampjes en wijst je zo de weg naar nabijgelegen tankstations en de ŠKODA-dealer. De app is je eerste hulp bij pech en schade. Ook erg handig, dankzij de ŠKODA Service App heb je nooit meer een taalbarrière. De bekendste autoproblemen leg je nu zo uit in vijf verschillende talen. Deze gratis reisgenoot download je voor zowel Apple als Endroid.

Lees meer over ŠKODA Service App

vakantievoorbereiding

Zwarte zaterdag

Hoe leuk de route naar je vakantiebestemming ook kan zijn, deze kan erg frustrerend zijn indien je veel in de file komt te staan. Probeer dan ook rekening te houden met de zwarte zaterdag om de extreme drukte tijdens de massale vakantie-uittocht te vermijden waar mogelijk.

Lees meer over zwarte zaterdag

Brandstofprijzen buitenland

Naast de drukte vermijden, kun je ook goed rekening houden waar je onderweg het goedkoopst kunt tanken onderweg. Wij houden tijdens de zomerperiode voor je bij wat je betaalt voor een liter benzine, diesel of LPG in Europa. Zo kun je een goede afweging maken of je net voor de grens of net over de grens van een land gaat tanken.

 

Vermaak voor onderweg

Er zijn tegenwoordig genoeg manieren om je te vermaken in de auto. Op vakantie of onderweg is de WIFI niet overal goed en je wilt ook niet je interbundel er doorheen jagen. Hier kun je je goed op voorbereiden door thuis:
 • Spotify playslists samen te stellen en offline downloaden
 • Netlfix series en films downloaden

 • Je kunt echter ook de voorkeur geven aan spelletjes die je met zijn allen kunt doen zoals:
 • Autobingo: afbeeldingen van auto’s, verkeersborden en caravans die je kunt tegenkomen. Wie ze als eerste allemaal heeft gezien, heeft gewonnen!
 • Nederlandse kentekens tellen in het buitenland
 • Woorden maken van nummerborden
 • Rode, groene of gele auto’s tellen
 • Zinnetjes en woorden oefenen in de taal van het land
 • Wie kan het lang stil zijn (ideaal om rust te creëren)
 • Vertrek niet zonder water

  Neem altijd genoeg drinkwater mee voor onderweg. Zeker als je in een file terechtkomt. Met deze koelbox die je kunt aansluiten op de 12V aansluiting blijven water en andere producten tijdens uw reis lekker koud en vers. Nu in de webshop van € 59,95 voor € 39,95.

  Bestel nu

  vakantievoorbereiding

  3. Bij aankomst

  Nu kan de vakantie dan echt beginnen. Om het meeste uit je vakantie te halen, hebben wij nog enkele tips en service die ŠKODA aanbiedt om meer uit je vakantie te halen.

  Routetour

  Wanneer je een wielerliefhebber bent kun je online jouw perfecte nieuwe fietsroute uitstippelen op je vakantiebestemming. RouteTour is dé slimste routeplanner voor wielrenners en fietsers die op comfortabele wijze hun grenzen willen verleggen. Met RouteTour doorkruis je gemakkelijk andere omgevingen zonder voor grote verrassingen te komen staan. Probeer jouw innovatieve fietsrouteplanner nu uit. Met de voor jou perfect uitgestippelde alternatieve routes geniet je optimaal van jouw favoriete wielersport of hobby!

  Lees meer over routetour

  Zomeraccessoires

  Voor de zomerperiode hebben wij onze zomeraccessoires voor je op een rijtje gezet. Denk hierbij aan zomerbanden, fietsendragers, wielerkleding en tablethouders. Handige en benodigde accessoires die zorgen dat jij helemaal goed voorbereid op vakantie gaat!