Auto zakelijk kopen

Privé of zakelijk?

Werk je als ondernemer of zzp’er en heb je vaak een auto nodig om bij je klanten langs te gaan? Dan kan het de moeite waard zijn om je ŠKODA auto zakelijk te kopen. Wanneer je de auto namelijk voor meer dan 10% voor zakelijke ritten gebruikt, heb je de keuze om deze auto privé of zakelijk aan te schaffen.

Zakelijke auto kopen

Als je op zoek bent naar een auto voor je zakelijke ritten, kan het voordelig zijn om je ŠKODA zakelijk te kopen. Wanneer je een auto voor de zaak koopt, mag je de jaarlijkse afschrijvingskosten als aftrekpost gebruiken. Wil je echter meer dan 500 kilometer privé rijden met je zakelijke auto, dan zou je bijtelling moeten betalen. Dit kan het voordeliger maken om je zakelijke auto privé te kopen.

Je zakelijke auto privé kopen

Je kunt ook besluiten om je zakelijke auto privé te kopen. Heb je besloten om privé een ŠKODA te kopen en deze ook te gebruiken voor zakelijk vervoer, dan mag je in de meeste gevallen de btw op onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten aftrekken. Je krijgt deze btw-aftrek als je zelf ook btw-belaste activiteiten hebt en voor zover je de auto voor je onderneming gebruikt. Hierbij moet je uitgaan van de verhouding tussen het aantal zakelijk gereden kilometers en het aantal verreden kilometers op jaarbasis.

Je moet je rittenregistratie bijhouden van je zakelijk gereden kilometers om van deze voordelen gebruik te kunnen maken. Zo weten jij en de belastingdienst precies hoeveel kilometer je voor 19 cent mag aftrekken en dus hoeveel BTW je kunt terugkrijgen.

De voordelen van je eigen auto voor zakelijk gebruik inzetten, zijn groot:

Je betaalt geen bijtelling
19 cent aftrek per kilometer
Teruggave omzetbelasting van onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten over de gereden zakelijke kilometers

Zakelijk rijden bij ŠKODA

Weet je of je je nieuwe auto zakelijk of privé wilt kopen? Kijk dan naar de ŠKODA modellen die je voor zakelijk gebruik kunt kopen.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer