“Het is een wolf in schaapskleren”

Leaserijder Aart Nijenhuis

De ene leaseauto is de ander niet. Sommige leaserijders kiezen voor een wel heel bijzonder model of een opvallende accessoire. Ditmaal is leaserijder Aart Nijenhuis aan het woord. Hij rijdt een ŜKODA Octavia Combi RS 2.0 TDI.

Wie en wat?
Aart Nijenhuis (47), werkt bij Wouters Visual Communication als projectmanager

Welke auto rijd je?
“ŠKODA OCTAVIA COMBI RS 2.0 TDI”

Waarom deze auto?
“Heel eerlijk? Hij is voor me uitgekozen. De ŠKODA was al besteld voordat ik elf maanden geleden bij het bedrijf kwam werken. Ik moet zeggen dat het voor mij wel een leuk laatste zetje was om mijn handtekening te komen zetten. Het is toch best bijzonder om eens zo'n soort auto te rijden. Hiervoor heb ik drie SEAT's gehad, dus ik was al bekend met de producten van de Volkswagen-groep. Ze bevallen me goed.”

Wat bevalt je het beste aan de auto?
“Hij mag dan blits en snel zijn, deze OCTAVIA is gewoon echt een fijne reisauto en dat vind ik erg belangrijk. Er zitten goede stoelen in met een perfecte zit, ik maak er dan ook moeiteloos lange ritten mee. Ja, het is een mooie uitgebalanceerde reisauto. Ik rijd veel, maar ik vind 'm nooit te stug geveerd. Je kunt het onderstel zelf instellen hè. Wil ik sportief rijden dan kan dat, maar in de comfortabele stand is het juist weer heerlijk zoeven. Ooit heb ik een auto gehad met een permanent sportonderstel. Dat is voor eventjes leuk, maar als je telkens door een woonwijk moet die vol ligt met verkeersdrempels, dan gaat de lol er snel af. Dit is een mooie manier om het beste van twee werelden te rijden.”

Wat maakt deze auto zo bijzonder?
“Ik noem hem altijd de wolf in schaapskleren. Veel mensen denken: 'Oh, het is een ŠKODA.' Ja, dat klopt. Maar wel een hele leuke! Ik heb het geluk dat ik vlakbij Duitsland woon, ik moet er voor mijn werk veel zijn, dus dan is het gemakkelijk om eens fijn wat extra gas te geven. Geloof me, dat lukt wel met deze RS. Het vermogen van 184 pk's is natuurlijk al indrukwekkend, maar het koppel van 380 Nm trekkracht is nog imposanter. Hij ziet er op zich niet heel erg opvallend uit – hoewel ik de 19 inch wielen persoonlijk erg fraai vind staan – dus je verwacht niet dat het een stationwagon is met zoveel potentie. In Duitsland vind ik het vooral leuk om achter 'de snelle jongens' te kunnen blijven hangen. Het inhalen vind ik niet eens zo belangrijk, wel om ze bij te blijven. Dat verwachten ze namelijk niet. In Duitsland heb ik dan ook snelheden bereikt van ver boven de 200 kilometer per uur.”

Wat moest jouw leaseauto per se hebben?
“Ik vind het panoramische schuifdak bijzonder. Verder is dit mijn eerste auto met een automaat en dat bevalt me uitstekend. Ik zag er de meerwaarde nooit zo van in, maar nu ik zo'n DSG-versnellingsbak heb ervaren, is dat toch wel een heel fijne manier van autorijden. Ik wil eigenlijk niet meer zonder. Ik laat de bak altijd z'n werk doen, maar als ik wil, kan ik zelf mijn versnellingen kiezen met de flippers achter het stuur. Volgens mij zit verder alles er wel zo'n beetje op en aan. Er zit een Canton Sound System in en dat klinkt perfect. Ook de navigatie met het grote scherm werkt uit de kunst.”

Wat zeggen anderen over je auto?
“De reacties van anderen zijn vooral positief. Met name mensen die verstand van auto's hebben en er oog voor hebben, zien dat het iets aparts is. Ik kwam voor het eerst bij mijn dealer Hegeman in Nijmegen voor winterbanden en daar wilden ze 'm allemaal maar wat graag bekijken. In deze uitvoering was hij nieuw voor ze. Als je kijkt naar de prijs van deze auto en wat 'ie daarvoor allemaal kan en heeft, dan is het gewoon een superauto. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ook de afwerking en de kwaliteit zijn goed, alles is Volkswagen-kwaliteit, dus dan weet je het wel.”

Bekijk de RS modellen van ŠKODA

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Dealers