De Tour was nog nooit zo dichtbij...

En dat hebben we als trotse sponsor van de Tour de France voor onze twee Backseat reporters meer dan waar kunnen maken. Matthijs en Ivo waren onderdeel van het peloton en hebben hiervan hun verslag gedaan vanuit de volgauto’s en helicopter. Hun belevenissen vind je hier terug in de compilaties. Maar ook de winnaars van de jerseys zie je terug in de ‘Galerij der Groten’.

Winnaar Alpe d'Huez

Backseat reporter Ivo maakte met zijn gewonnen auditie deel uit van het peloton tijdens de etappe naar de Alpe d’Huez. Hij volgde de renners tijdens hun beproevingen: "Dan is het grote moment daar. De VIP-helikopter staat klaar om ons tijdens de beklimming van de Alpe d’Huez een uniek kijkje op ‘onze’ berg te geven. Dit was echt een KIPPENVEL moment. Je kijkt neer op de 21 haarspeldbochten en ziet een massa van enthousiaste wielerliefhebbers samengepakt op de berg staan. De oranje rook (uit bocht 7) is vanuit de helikopter prachtig te zien en ook de renners zie je stuk voor stuk omhoog peddelen."

Met de tips van Gio Lippens op zak, was Ivo zijn commentaar te horen op Radio1.

ŠKODA. Niet voor niets trotse partner van de Tour de France

Dit kun je winnen

Le Grand Prix:
Als winnaar van de Backseat reporter ga je mee in een van de ŠKODA volgauto's tijdens de Tour naar de Alpe d'Huez. Jouw verslag wordt gevolgd door honderden luisteraars op Radio 1. En om deze pret te delen, mag er iemand met je mee. De tour was nog nooit zo dichtbij.

Prix du Jour:
Tijdens het wielerspektakel van het jaar, maak je met jouw auditie elke dag kans op een unieke commentator-jersey. Het is een waar collector's item dat niet mag ontbreken in jouw collectie. Maar ook als stemmer op een van de commentatoren in spe maak je kans. Dus ga naar de galerij en breng je stem uit.

Backseat reporter Alpe d'Huez bekend

Onze zoektocht naar dé Tour-verslaggever voor de etappe naar de Alpe d’Huez 2015 is ten einde. We hebben hem gevonden in de persoon van Ivo Schaap. Hij stuurde zijn auditie in op de Backseatreporter en is daarmee door de jury uitgekozen tot beste Backseat reporter. Wij feliciteren Ivo met het behalen van deze titel en daarbij horende prijs: verslag doen van de Tour-etappe naar de Alpe d’Huez. Lees meer over Ivo >>

De ‘grand prix’ is eruit, maar er zijn nog steeds unieke wieler-jerseys te winnen op de Backseat reporter. Stuur je auditie in en maak tijdens de gehele Tour de France nog kans op dit collectors-item.

Vergroten
  • Onze Backseat reporter Ivo bereidt zich goed en serieus voor op zijn verslaglegging. Zo vraagt en ontvangt hij advies van Gio Lippens: 'Beschrijf wat je voor je ziet gebeuren. Bedenk dat de luisteraar door jouw ogen kijkt.' Ook de Gelderlander heeft het nieuws bereikt dat Ivo zijn jongensdroom in vervulling gaat: 'Ik ga als een soort Mart Smeets rondlopen en beschrijven wat ik zie.'

  • Onze Backseat reporter Ivo bereidt zich goed en serieus voor op zijn verslaglegging. Zo vraagt en ontvangt hij advies van Gio Lippens: 'Beschrijf wat je voor je ziet gebeuren. Bedenk dat de luisteraar door jouw ogen kijkt.' Ook de Gelderlander heeft het nieuws bereikt dat Ivo zijn jongensdroom in vervulling gaat: 'Ik ga als een soort Mart Smeets rondlopen en beschrijven wat ik zie.'

De etappe naar Zeeland heeft een special reporter!

De winnaar van de Backseat reporter, Matthijs, heeft de dag van zijn leven gehad. Hij was onderdeel van de Tour en heeft o.a. meegereden in een van de ŠKODA volgauto's tijdens de etappe naar Zeeland op 5 juli. Maar dat was nog niet alles. Hij heeft ook vanuit de lucht het wielerspektakel kunnen volgen tijdens een helikoptervlucht. Zijn deelname als verslaggever van de Tour is niet onopgemerkt gebleven. Dat getuigen de artikelen en interviews in de diverse media. En vergeet niet zijn verslag op Radio1!

Winnaar etappe Zeeland

Matthijs was onze special reporter tijdens de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland. Een rit die uiteraard bijzonder was door zijn start in Utrecht, maar ook typeerde door de verschillende weersomstandigheden. Matthijs schopte het zelfs tot op het podium. Ook zijn verslag kon je horen op Radio1 en zijn aanwezigheid in de Tour bleef niet onopgemerkt door de diverse media: 3FM, AD en een Regionaal dagblad.


Galerij der Groten

Een overzicht van onze Backseat Reporter dagwinnaars vind je hier in onze 'Galerij der Groten'.

1/1

Wielernieuws

Guus Geluk slaat weer toe met SKODA Backseat reporter

22 juli 2015

Ivo Schaap gaat sinds vorige week door het leven als de Nijmeegse Guus Geluk. Hij deed mee aan de ŠKODA Backseat reporter en won de hoofdprijs: een luxe reis naar de finale van de Tour de France op de flanken van de Alpe d'Huez. Daar zal hij vanuit de auto en de helikopter liveverslag doen van de beklimming van 'de Nederlandse berg'.


Backseat reporter Alpe d’Huez bekend

15 juli 2015

Onze zoektocht naar dé Tour-verslaggever voor de etappe naar de Alpe d’Huez 2015 is ten einde. We hebben hem gevonden in de persoon van Ivo Schaap.


Tour de France 2015: word jíj de verslaggever?

13 mei 2015

De Tour de France start dit jaar in Utrecht – nooit eerder was dé wielerronde zó dichtbij. ŠKODA is officieel partner van de Tour en dat heeft zo zijn voordelen – voor jou! Je krijgt namelijk de kans om jezelf te bewijzen als Tour-verslaggever.Alles over ŠKODA en de wielersport

Ook op de hoogte blijven van al het wielernieuws, speciale evenementen en clinics of kans maken op VIP-kaarten? Schrijf je in voor de ŠKODAtours nieuwsbrief.

Heb jij nog commentatortips?