De slimmigheden van ŠKODA

Maak kennis met de assistentiesystemen en functionaliteiten van jouw ŠKODA

Bekijk de video's
Zaterdagfamilies

De slimmigheden van ŠKODA maken het dagelijks leven nog makkelijker

Hoe goed ken jij alle assistentiesystemen die in jouw ŠKODA zitten? Wij helpen je graag op weg. Op deze pagina vind je alle informatie over de assistentiesystemen en functionaliteiten van jouw ŠKODA. Dit maakt het rijden in een ŠKODA nog comfortabeler, veiliger en makkelijker. Wil je de video's met Nederlandse ondertiteling bekijken? Druk dan onderin de video op de knop 'Subtitles'. 


ŠKODA's slimme assistenten zijn er altijd voor je

Front Assist

 

Om aanrijdingen te voorkomen, houdt ŠKODA Front Assist continu een oogje in het zeil. De slimme rijassistent kan de auto zelfstandig tot stilstand brengen.

Lane Assist

 

Met ŠKODA Lane Assist blijf je altijd tussen de lijnen rijden. Maak je een uitschieter? Dan brengt Lane Assist je terug in het spoor met een automatische stuurbeweging.

Side Assist

 

ŠKODA Side Assist gebruikt twee radars om verder te kijken dan de gewone dodehoekwaarschuwing.

ACC

 

Om te voorkomen dat je ongemerkt te hard rijdt, gebruik je ŠKODA Adaptive Cruise Control.

Light Assist

 

Met ŠKODA Light Assist zet je jouw verlichting op een automatische stand en het dimlicht van je ŠKODA zal automatisch aanspringen wanneer het donker wordt.

Driver Alert

 

Je hebt urenlang gereden en plotseling gaat er een waarschuwingslampje branden. Tijd voor een kopje koffie.

Traffic Jam Assist

 

Om het file rijden gemakkelijker te maken, gebruik je ŠKODA Traffic Jam Assist. Hiermee hoef je niet steeds te stoppen en de motor opnieuw te starten.

Park Assist

 

Met de ŠKODA Parkeer- en manoeuvreer assistent, parkeer je gemakkelijk in krappe plekken. De ultrasone sensoren voorkomen botsingen tijdens het inparkeren.

Verkeersbordherkenning

 

Met de ŠKODA Verkeersbordherkenning raak je niet afgeleid en zorgt je ŠKODA ervoor dat je auto zich aan de toegestane snelheid aanpast zodra er een verkeersbord wordt herkent.

Lane Assist+

Lane Assist+ helpt je om de auto in het midden van de rijstrook te houden. Het is actief vanaf een snelheid van 60 km/h.

FCA Assist

De nieuwe Collision Avoidance Assist helpt OCTAVIA-rijders met stuuringrepen om ongevallen te voorkomen.

Turning Assist

Turn Assist houdt tegenliggend verkeer in de gaten. In kritieke situaties kan het de auto tot stilstand brengen en de alarmlichten inschakelen.

Door Opening Warning

Met Door Opening Warning ziet jouw ŠKODA of er voorbijgangers willen passeren op het moment dat jij je deur opent.

Kies jouw rijassistenten

Selecteer de rijassistenten die het best bij jouw ŠKODA passen in onze webshop.

Bekijk de webshop


Met de functionaliteiten van ŠKODA wordt het dagelijkse leven makkelijker 

SmartLink

 

Met SmartLink heb je altijd toegang tot je autogegevens. Zo heb je toegang tot interessante informatie over je rit, zoals zuinig rijden, rijdynamiek of service-informatie.

Virtual Pedal

 

Met Virtual Pedal open je met slechts één voetbeweging onder de achterbumper de achterklep. Vooral handig als je je handen vol hebt.

Keyless Entry

 

Met Kessy ontgrendel je jouw ŠKODA automatisch wanneer de sleutel in nabijheid van de auto is.

Ambient Lighting

De nieuwe LED Ambient Lighting, biedt keus uit dertig lichttinten en verschillende lichtpatronen.

Matrix LED-koplampen

Met ŠKODA Matrix LED-koplampen is zelfs de nacht helder. Hiermee kan het grootlicht continu ingeschakeld zijn, zonder andere bestuurders te verblinden.

Virtual Cockpit

 
Met Virtual Cockpit kies je zelf de vormgeving, hoe groot de klokken zijn en wat ze weergeven (snelheid, toerental, enz.).

Spraak Assistent Laura

De digitale assistent Laura is een spraakgestuurd systeem waarbij "Laura" gesproken boodschappen beantwoordt van de berijder.

Head-up Display

Het augmented reality Head-up Display is een innovatieve en uitermate veilige manier om bestuurders van alle noodzakelijke informatie te voorzien.

Kies jouw functionaliteiten

Selecteer de functionaliteiten die het best bij jouw ŠKODA passen in de webshop.

Bekijk de webshop


Alle Simply Clever opties van ŠKODA

Ideaal op jouw ŠKODA

Trechter

Een slim ontworpen rubberen deksel voor de ruitensproeiervloeistoftank is verborgen onder de motorkap. Met deze praktische trechter kun je gemakkelijk de vloeistof bijvullen zonder er een puinhoop van te maken. 

Parapluhouder

ŠKODA's hebben een compartiment in de voordeuren of onder de passagiersstoel voorin dat is ontworpen voor het opbergen van paraplu's. De compartimenten zijn waterafstotend waardoor vochtige paraplu's hier opgeborgen kunnen worden, zonder dat er vocht in het voertuig lekt.
ŠKODA Simply Clever Parapluhouder

Parkeertickethouder

De kleinste dingen zijn altijd het gemakkelijkst te verliezen. Parkeerkaartjes bijvoorbeeld. Gelukkig heeft ŠKODA een eenvoudige oplossing. Een Simply Clever-kaarthouder die aan de zijkant van de voorruit zit. Gemakkelijk binnen handbereik van de bestuurder.

Ijskrabber

De ijskrabber in de tankvulklep is perfect als de eerste nachtvorst daalt. In de twee onderste hoeken van de schraper zijn dieptemeters voor bandenprofielen aangebracht, met lijnen op 2 mm afstand van elkaar. Hierdoor is het gemakkelijk om de staat van een band te controleren.
ŠKODA Simply Clever Ijskrabber

Handig voor jou en je bijrijder (optioneel)

Opbergvak

Opbergvakken aan de zijkant van de rugleuningen van de voorstoelen, zijn ontworpen voor allerlei spullen die passagiers binnen handbereik in het voertuig moeten hebben. Denk hierbij aan mobiele telefoons en oplaadkabels.

Multimediahouder

Altijd al afgevraagd hoe je kunt voorkomen dat je smartphone, munten of sleutels tijdens het reizen gaan schuiven? Dan is deze Simply Clever-functie er voor jou - hoe snel je ook een bocht neemt, de houder houdt je belangrijke kleine dingen binnen handbereik en zicht.

Jumbo box

De Jumbo Box is een opbergvak in de verstelbare armsteun tussen de voorstoelen en is gemakkelijk en toegankelijk voor zowel de bestuurder als bijrijder. Afhankelijk van het model is de Jumbo Box uitgerust met koeling, een tablethouder of een kaarthouder.

Bekerhouder

De flessenhouder in de middenconsole is ontworpen om de bodem van een standaard PET-fles van 0,5 liter veilig op zijn plaats te houden, zodat je deze tijdens het rijden met één hand kunt openen of sluiten.

Makkelijk voor onderweg (optioneel)

Opvouwbare haak

Bij ŠKODA weten we dat niet alle tassen bestemd zijn voor op de achterbank of in de kofferbak. Daarom kun je de handgreep van het dashboardkastje aan de passagierszijde ook gebruiken als tassenhouder. Wel zo makkelijk. 

Tassenhaak

De stevige haken in de kofferbak zijn ontworpen om voorwerpen of bagage op te hangen, die anders door de kofferbak rollen of niet zouden passen. Handig als je de boodschappen moet vervoeren of je sportuitrusting.
ŠKODA Simply Clever tassenhaak

Opvouwbare tafels

Hoe langer de reis, hoe meer je slimme oplossingen zult waarderen. De opklaptafel is voor jou de perfecte plek om een broodje te eten, een kop koffie te drinken of een boek te lezen. Ook voor kinderen is dit de ideale oplossing om een racebaan, ruimtestation of een dierentuin te bouwen.

Bagagenet

Het net aan de onderkant van de hoedenplank is een ideaal accessoire voor de bagageruimte van de auto en biedt extra ruimte voor het opbergen van lichtgewicht voorwerpen. Het net is geschikt voor kleine voorwerpen zoals een paraplu en kleding.

Altijd verbonden met jouw ŠKODA

Met de onlinediensten van ŠKODA Connect haal je nog meer uit je dag. Zo kun je vanuit je huis zien of je auto op slot zit, waar deze geparkeerd staat en nog veel meer. ŠKODA Connect maakt het rijden in een ŠKODA nog comfortabeler en veiliger. Benieuwd? Bekijk alles over ŠKODA Connect. 

Ontdek ŠKODA Connect

Slim op weg met de ENYAQ iV

Ben je nog niet helemaal bekend met elektrisch rijden? Geen zorgen! Onze 3 instructievideo’s helpen je op weg. Ontdek hoe het opladen van de ENYAQ iV precies werkt, hoe je slim kunt omgaan met de actieradius en hoe de multimediaschermen precies werken. We geven je allerlei tips, zodat je optimaal van je ENYAQ iV kunt genieten.

Bekijk de video's