We Love

Cycling

Škoda, fan van wielrennen sinds 1895

VILLA TOUR

Volg de Tour de France op de voet met Villa Tour. Dagelijkse voorbeschouwingen, nabeschouwingen, Tour inzichten en de laatste roddels uit het peloton in de Live Slow Ride Fast podcast van oud Tourrijders Laurens ten Dam en Thomas Dekker. 
Beluister de podcast

Onze liefde voor wielrennen

De band tussen Škoda en de wielersport is sterk. En de daarvoor reden is simpel. In 1895 startte Škoda namelijk met het produceren van… fietsen! Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste automerken ter wereld, maar de liefde voor de fiets is nooit verdwenen. Daarom zijn we al sinds 2004 aan de Tour de France verbonden als officiële autopartner en sponsor van de Groene Trui. Ook La Vuelta en meerdere klassiekers zoals Parijs- Roubaix en Luik-Bastenaken- Luik kunnen rekenen op de support van Škoda. En natuurlijk zijn we trotse partner van Nederlands meest succesvolle wielerploeg; Team Visma | Lease a Bike.


Tour de France Femmes

Dit jaar vindt de Tour de Femme plaats en start in Parijs op de slotdag van de Tour voor mannen. Škoda is zowel sponsor van de Tour de Femmes en Team Visma | Lease a Bike. De dames starten met een mooie kasseienrit die bestaat uit elf rondjes op de Champs-Élysées. Dit belooft een mooi spektakel te worden van ruim 1.000 kilometer met vlakke, heuvelachtige en bergetappes.

Tour de Tietema

Sinds 2020 zetten we samen met Tour de Tietema de wielerwereld op z’n kop. Bas, Josse en Devin zijn, net als wij, gek van wielrennen en volgen de koers op de voet. Maar altijd net even anders. Van wheelie challenges met het peloton tot pizza’s bezorgen op de Champs-Élysées. Benieuwd naar hun avonturen? Ontdek het op het Tour de Tietema YouTube-kanaal. 

Bekijk de video's

Live Slow Ride Fast

Live Slow Ride Fast is het levensmotto van Laurens ten Dam en Stefan Bolt. En daar kunnen wij ons zeer goed in vinden. Daarom zijn wij, al sinds het eerste uur, partner van de podcasts en de prachtige wielerfilms die deze mannen maken. Bekijk bijvoorbeeld ‘Zijn tweeëntwintig was nog schoon’; een hommage aan het wereldberoemde boek ‘De Renner’. Of ‘Postiljon van de Vrede’ over de oorlogsjaren van wielerlegende Gino Bartali.

Ontdek meer

Best Day on the Bike 

Tijdens de Tour de France zijn we natuurlijk vooral fan van Team Visma | Lease a Bike. Samen met de mannen van Live Slow Ride Fast spraken we voor de Tour van 2021 met een aantal renners uit het team over hun beste dag op de fiets. Ooit. Bekijk de verhalen van Steven Kruijswijk, Sepp Kuss en Robert Gesink.

 

 

 

Originele Škoda accessoires

Nu in de webshop

Bekijk meer
ENYAQ accesoires