Onze band
met wielrennen

De liefde voor fietsen is nog springlevend

De band tussen ŠKODA en de wielersport is sterk: sinds 2004 is ŠKODA aan de Tour de France verbonden als officieel sponsor en officiële autopartner. Wist je trouwens dat ŠKODA in 1895 is opgericht als fietsenproducent? En de in 2014 gelanceerde website WeLoveCycling.com maakt zijn naam meer dan waar: trainingstips, voedingsadviezen, interviews met fietsenbouwers, spectaculaire video’s en wereldwijd fietsnieuws. Kortom: alles waar het hart van de fietsliefhebber harder van gaat kloppen. Bekijk WeLoveCycling online of op Facebook.

Focus op de wielersport

WeLoveCycling heeft in veel landen een eigen variant. En nu ook in Nederland. Waar de wereldwijde website zich in het algemeen op fietsen richt, focust WeLoveCycling.nl zich specifiek op de wielersport. Het is een online magazine dat wielrenfans inspireert en vermaakt met mooie verhalen, bijzondere video’s en speciale rapportages.

Why we ride

Graag helpen we alle mensen die ervoor open staan hun fietsvaardigheid te verbeteren, onder meer met informatie over techniek en voeding. Zo willen we het fietsen voor iedereen toegankelijk maken, om zo je grenzen te verleggen en het avontuur aan te gaan. Daarbij merken we steeds weer op dat vrouwen nog ondervertegenwoordigd zijn. Lees hier meer over Why We Ride, waarin onze vrouwelijke helden ons meenemen in hun wereld. 

ŠKODA wielrennen

L&K Slavia

Eind 1895 besloten Václav Laurin and Václav Klement een carriere te beginnen in hun passie, het produceren van fietsen onder de naam Slavia.

Het merk werd al snel geassocieerd met kwaliteit en innovatie en werd hiermee al snel de op een na grootste fietsproducent in Tsjechië.

Tegenwoordig zet ŠKODA deze traditie door. Niet alleen als fietsproducent maar ook als de grootste sponsor van de Tour de France en andere fiets evenementen.


Tour de France

De wielersport is een sport die dichtbij de mensen staat. Bijna nergens kan het publiek zo dichtbij de sporters komen en onderdeel worden van de koers. Daar doet ŠKODA graag aan mee. Dat is sinds 2004 overduidelijk waarneembaar toen ŠKODA in de Tour debuteerde. Het was het begin van een lange, hechte band die nu al meer dan vijftien jaar duurt.

De wielersport heeft de auto’s uit Tsjechië massaal omarmd. De A.S.O. (Amaury Sport Organisation) rijdt ook dit jaar weer met ŠKODA en ook de wielerploegen vertrouwen op het merk dat in 1895 oorspronkelijk is begonnen als fietsfabrikant.

Lees meer
Tour Logo

WeLoveCycling

Welovecycling is een online magazine dat jou inspireert en vermaakt met mooie verhalen, bijzondere video’s en speciale rapportages gemaakt voor én door fietsers. Want wij begrijpen; de enige die jou echt begrijpt, zijn fietsers zoals jij.

Naar WeLoveCycling

Goed voorbereid on Tour

Naast de inspirerende artikelen en video’s willen we wielrenners voorzien van de beste materialen. Zo biedt ŠKODA in de webshop wielerkleding en wieleraccessoires aan. Met de Groene Trui scoor je punten bij alle wielerfans, maar ook aan de veiligheid wordt gedacht in de vorm van fietsverlichting en een fietsbril.

Shop wielerartikelen