CNG (aardgas)

Geïnteresseerd in het rijden op aardgas? Dat kan bij ŠKODA met de Octavia G-TEC of Citigo G-TEC. Wil je eerst nog wat meer weten over aardgas, dan kan dat ook. Kijk hieronder tussen de veelgestelde vragen en je vindt het antwoord.

 • Wat is CNG?

  CNG is de afkorting van Compressed Natural Gas, ofwel: aardgas of Groengas onder druk. Bij de winning van aardgas is nauwelijks raffinage nodig. Zowel aardgas als Groengas worden door het ondergrondse leidingnetwerk getransporteerd; transport over de weg is daardoor niet nodig. Omdat CNG met een compressor samengeperst wordt tot een druk van 250 bar, kan het compact opgeslagen worden in tanks. CNG kent een fossiele- of hernieuwbare bron; Groengas. Zowel aardgas als Groengas worden in Nederland geproduceerd.
 • Wat is Groengas?

  CNG is de schoonste brandstof die te verkrijgen is. Groengas is een hernieuwbare energiebron. Het wordt gemaakt uit biogas en ontstaat bij de vergisting van groen- en snoeiafval, slib en mest (zogeheten reststromen) en wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd. Met het rijden op Groengas stoot u zelfs 72% minder CO2 uit dan met het rijden op aardgas. Vanwege de oorsprong is Groengas een duurzame energiebron.
 • Wat bespaar ik met een CNG-motor?

 • Waar tank je CNG?

  Op dit moment is er een landelijke dekking van tankstations met CNG. Zo zijn er nu 125 tankstations verdeeld over het land en zijn er tientallen in aanbouw. De tanklocaties zijn strategisch verspreid over het land en de grote steden. Bekijk hier: alle plekken waar je nu aardgas kunt tanken.

 • Wat zijn de voordelen van CNG?

 • Hoe tank je CNG?

  Het tanken van Groengas gaat net zoals het tanken van aardgas en is net zo gemakkelijk, veilig en snel als het tanken van benzine en diesel.
 • Welke soorten gas zijn er?

  Er bestaan verschillende soorten gas. Naast CNG is er Groengas, schaliegas, e-Gas en LPG.