Alleen maar voordelen met CNG aardgas

CNG staat voor Compressed Natural Gas ofwel aardgas, de schoonste fossiele brandstof die er is. En de voordeligste. Door aardgas te tanken, bespaar je aanzienlijk op brandstofkosten. En je hoeft daarbij niets in te leveren op het gebied van prestaties, ruimte en comfort. Op dit moment heeft ŠKODA één aardgas model: de OCTAVIA. Hiervoor geldt dat je ook op benzine kunt rijden – als het nodig is.


Voordelen van CNG

Voordelig rijden

Bij de aanschaf van een auto met CNG-motor ben je vaak net iets meer kwijt dan voor een reguliere auto. Rijden op CNG is goedkoper dan rijden op fossiele brandstoffen. Rijden op CNG wordt bij een hoog kilometrage steeds goedkoper ten opzichte van benzine, diesel en LPG. Een groot aantal provincies en gemeenten hebben bovendien aanschafsubsidies voor auto’s op CNG. Zo wordt groen rijden steeds voordeliger.

Gemakkelijk tanken

Een CNG-auto heeft een actieradius van 250 tot 500 km. Je kunt altijd overschakelen op benzine als er geen CNG-tankstation in de buurt is. CNG tanken kost je bovendien maar 3 minuten is kan al bij 150 tankstations in Nederland en bij meer dan 3000 tankstations in Europa.

Rijden op aardgas en groengas

Het rijden op CNG is bewust kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing. Rijden op CNG betekent namelijk een CO2-reductie van 80% ten opzichte benzine en 75% ten opzichte van diesel. De verbranding van CNG is veel schoner dan van diesel en de uitstoot van NOx en fijnstof daardoor veel lager. Tank je groen gas dan ben je helemaal goed bezig. Dit gas ontstaat door biogas te winnen uit onder andere slib of tuinafval. Na een bewerking krijgt de brandstof een groen label. Groen gas heeft dezelfde eigenschappen als aardgas, maar heeft nog een CO2-reductie van zo’n 72%.

Stille rit

Naast het feit dat je milieuvriendelijk bent qua uitstoot, ben je met groen gas vele malen stiller zonder iets in te leveren op het gebied van prestaties. Je rijdt gemiddeld 7% stiller dan dieselauto’s.

OCTAVIA COMBI G-TEC

Elke OCTAVIA is zuinig en schoon, maar de aardgas uitvoering spant de kroon. Hij levert je een aanzienlijke besparing op je brandstofkosten op.

Bekijk de OCTAVIA COMBI

Landelijke én Europese dekking

Aardgas is nu al op 200 locaties in Nederland beschikbaar. Er is altijd een tankstation in de buurt. Bovendien wordt het aantal verkooppunten snel uitgebreid. In heel Europa is aardgas goed verkrijgbaar. Bekijk met de knop hieronder alle locaties in Nederland.
Bekijk de tankstations
CNG Tanken

Rijden op aardgas

ŠKODA biedt de mogelijkheid om op aardgas te rijden. Wil jij op brandstofkosten besparen en milieubewust zijn?
Kies dan voor de OCTAVIA op CNG.

Bekijk de OCTAVIA G-TEC

Veelgestelde vragen

Waar tank ik CNG?
Waar tank ik CNG?
Je kunt tegenwoordig al op 200 locaties in Nederland CNG tanken. Ook vind je op steeds meer plekken groen gas. Bekijk hier alle tankstations.
Waar kan ik een CNG-auto kopen?
Waar kan ik een CNG-auto kopen?

ŠKODA vindt milieuvriendelijke auto’s belangrijk en zet hier vol op in. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw dealer.


Wat is het verschil tussen aardgas en groen gas?
Wat is het verschil tussen aardgas en groen gas?
Groen gas is nog duurzamer dan aardgas. Dit komt doordat aardgas een fossiele brandstof is en groen gas hernieuwbaar gewonnen wordt uit de vergisting van biomassa. Met aardgas ben je al groener bezig t.o.v. diesel en benzine, maar groen gas zorgt voor nog meer verbetering. Bij groen gas is de uitstoot bij verbranding 72% minder dan bij aardgas. Daarnaast is groen gas onuitputtelijk, zolang er organisch afval blijft bestaan. Wil je dus nog milieubewuster rijden, tank dan groengas met je OCTAVIA CNG. Lees hierover meer op de website van Groengas Nederland.

* De verbruikswaarden zijn gebaseerd op het Duitse H-Gas. In Nederland tank je aan de pomp L-gas met een lager methaangehalte en een ca. 15% hoger verbruik. Dit heeft geen invloed op de CO2-uitstoot.