Feiten en fabels over aardgas

 • Gas is gas is LPG

  Nee. Er zijn drie soorten gas. LPG: een restproduct van het olieraffinageproces. En CNG dat bestaat uit twee varianten: aardgas en groengas. Aardgas wordt gewonnen uit de gasvelden en groengas wordt gemaakt van biomassa (afval en mest).

 • Gas kost je je bagageruimte

  De twee CNG tanks zitten onder de bagagevloer, waar normaalgesproken het reservewiel zit. De bagageruimte van de Octavia G-TEC is daardoor nog steeds bijzonder ruim. Zo meet de Hatchback 1.450 liter en kan de Combi 1.610 liter aan.

 • Gas tanken is gedoe

  Nee. Het gaat bijna net zo snel als benzine tanken. Je sluit de slang aan, drukt op een knopje en wacht tot de tank vol is en vanzelf stopt.

 • Op gas kom je niet ver

  CNG heeft heel gunstige verbruikscijfers. Op een volle tank aardgas kan de Octavia G-TEC een afstand afleggen tot 350 km. Op benzine zijn afstanden mogelijk tot 900 km. Dit betekent dat de Octavia G-TEC in totaal zo’n 1.300 kilometer kan rijden, wat hem tot een ideale zaken- en vakantieauto maakt.

 • Van gas gaat je auto slechter rijden

  Nee. Niet van CNG. Dat heeft met techniek te maken en de aard van het gas. LPG moet van vloeibaar naar gas gestoven worden voor het de cilinders ingaat. Bij CNG hoeft dat niet, waardoor de brandstoftoevoer soepel en gelijkmatig is. De prestaties zijn dan ook zeer goed.

 • Gas is slecht verkrijgbaar

  In Nederland zijn nu al 125 CNG tankstations en er zijn nieuwe in aanbouw. Ook in de landen om ons heen is CNG goed verkrijgbaar. Bovendien beschikken de Octavia en Citigo G-TEC over een volwaardige benzinetank dus je komt nooit stil te staan. Kijk ook op www.groengasmobiel.nl

 • Op gas rijden is gevaarlijk

  Nee. Rijden op en tanken van gas is bijzonder veilig. CNG is een niet giftig gas en scoort qua veiligheid beter dan alle traditionele brandstoffen. CNG vat minder snel vlam, is lichter dan lucht en als het in de open lucht vrijkomt, verdwijnt het zeer snel.

 • De restwaarde is slecht

  Nee. De restwaarde is juist beter omdat het benzine is plus het voordelige CNG.