Leusden,
22
augustus
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aan de kant! Robot met een missie

Aan de kant! Robot met een missie

Een volledig autonome transportrobot rijdt door de ŠKODA’s Vrchlabí-fabriek in Tsjechië. Hij stippelt zijn eigen route uit en ontwijkt zelfstandig obstakels.

De transportrobot vervoert tot 130 kilo aan vracht. Hij werkt volledig autonoom en kiest zelfstandig de juiste route door de fabriek. Dat doet hij zonder hulp van magnetische strips in de vloer. De elektrisch aangedreven robot is een snelle leerling: laat hem één keer zien hoe hij moet rijden en hij verdwaalt nooit meer. De robot is geprogrammeerd om altijd de snelste route te kiezen.

Sensoren en laserscanners

Mensen, voertuigen en obstakels herkent de slimme transportrobot met behulp van sensoren en laserscanners. Als er iets op zijn pad komt, meet hij de snelheid waarmee het obstakel nadert. Ook wordt er berekend of er een botsing dreigt. Zo nodig zal de transportrobot bliksemsnel uitwijken of stoppen. Komt hij herhaaldelijk een obstakel op dezelfde plek tegen, dan verandert hij zijn route voorgoed.

35 kilometer per dag

De robot legt grofweg 35 kilometer per dag af op zijn routes tussen de productielijn en het meetcentrum van de Vrchlabí-fabriek – de fabriek waar de DSG-transmissie voor onder meer de ŠKODA KAROQ wordt gebouwd. In de video zie je dat iedereen vol lof is over de transportrobot.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.