Škoda Yeti Trekauto van het Jaar 2010

02 april Verlenging Skoda TdF

Škoda verlengt samenwerking met Tour de France
Škoda heeft zijn officiële partnerschap met de legendarische wielerwedstrijd Tour de France verlengd tot 2013 en zet daarmee de betrokkenheid in het topwielrennen sinds 2004 voort. De samenwerkings-overeenkomst is gesloten met A.S.O. (Amaury Sport Organisation), de eigenaar van de rechten van de Tour de France. Škoda sponsort dit jaar tevens de witte trui voor de beste renner onder de 25 jaar.

"Onze betrokkenheid bij de internationale wielersport is nog steeds een van de pijlers van onze sponsoring strategie die heeft aangetoond een geweldige basis te zijn voor nationale invulling. Dit vermenigvuldigt de impact en waarde van deze samenwerking." aldus Martin Lauer, Škoda Auto Corporate Communications.

8 Teams
Škoda is dit jaar partner van in totaal 8 internationale topteams. Škoda importeur Pon Mobiel is partner van de nationale teams Rabo Wielerploeg, Skill Shimano, Shimano Neutrale Service eHet Rabo ProTeam, de topformatie van de Rabo Wielerploeg staat al veertien jaar aan de wereldtop.

In totaal rijden deze nationale teams met 25 Škoda’s. In totaal zullen maar liefst 350 Škoda’s te zien zijn tijdens de Tour de France. Het grootste deel, 250 stuks, wordt gebruikt door de organisatie en directie van de Tour.

97e editie
Škoda Nederland is partner van de stichting Grand Départ, organisator van de spetterende start van de 97e editie van de Tour de France op 3 juli in Rotterdam. Naast Nederland raast de Tour ook door België en natuurlijk Frankrijk. De Tour eindigt na 3.596 kilometer in 20 etappes traditioneel op de Champs-Elysées in Parijs.

Wil je meer weten?
Lees hier meer over sponsoring.