Leusden,
07
april
2024
|
11:12
Europe/Amsterdam

Video: zó vindt het dashboard zijn weg naar de Škoda Kodiaq

Video: zó vindt het dashboard zijn weg naar de Škoda Kodiaq

In een allesonthullende videoserie laat Škoda van minuut tot minuut zien hoe de nieuwe Škoda Kodiaq gebouwd wordt. In de volgende korte video zie je hoe het dashboard wordt gemonteerd. Een precisieklus, want het laatste wat je wilt, is dat het grote centrale scherm beschadigd raakt.

Het dashboard van de Kodiaq is een van de eerste onderdelen die in de nieuwe SUV een plekje vindt. Omdat het heel groot is, lijkt dat gek, maar dit is juist ‘simply clever’. Hoe completer het interieur, hoe lastiger het is om het dashboard erin te manoeuvreren en op de juiste plek te krijgen.

Vol dienblad

Het dashboard gaat in één rechte lijn het interieur in. Zoals je ook in een zelfbedieningsrestaurant doet met een vol dienblad dat je na afloop in een hiervoor bestemd rek schuift. Daarbij moet je wel oppassen dat je het dienblad niet te ver doorschuift, want dan komt het er aan de andere kant weer uit.

Dat gebeurt bij de Kodiaq uiteraard niet. De robot die in de fabriekshal het dashboard aanreikt, weet precies tot hoever hij kan gaan. Bovendien staan er fabrieksmedewerkers aan elke kant van de auto om alles in goede banen te leiden.

Het hele dashboard wordt in één keer gemonteerd. Dat wil zeggen: inclusief het instrumentenpaneel (Virtual Cockpit), het grote centrale infotainmentscherm van 10 dan wel 13 inch en het dashboardkastje.

Het enige wat nog ontbreekt, is het stuurwiel. Dit wordt verder op de productielijn toegevoegd. Dat kan gemakkelijk, want het stuur is lang niet zo groot en zwaar als het dashboard.

Koffiebonen

De Škoda Kodiaq die in de video tot leven komt, is gespoten in de stijlvolle carrosseriekleur ‘Bronx Gold’. Op het dashboard zie je al een stukje van het cognackleurige leer van de Design Selection ‘ecoSuite’. De leren stoelbekleding hiervan is op milieuvriendelijke wijze gelooid, met behulp van koffiebonen. Wie deze Kodiaq heeft besteld, is gezegend met een uitstekende smaak.

Lees ook: Škoda Kodiaq in de lakstraat, handjes in de lucht

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.