ŠKODA Yeti wint AutoWeek Tevredenheidstrofee

De Yeti, de slimme SUV van ŠKODA, heeft de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011 gewonnen in de categorie SUV’s. In deze klasse zijn van alle SUV rijders de Yeti-rijders dus het meest tevreden over hun auto. 

De hamvraag in tevredenheidsonderzoek dat AutoWeek jaarlijks laat uitvoeren: hoe tevreden ben je over de auto die je hebt gekocht? De belangrijkste onderdelen waarover de geënquêteerden hun oordeel geven, zijn de betrouwbaarheid, de rijprestaties, het uiterlijk, het comfort en de kosten van hun auto. Ruim 8.000 respondenten gaven hun mening via de uitgebreide enquête op autoweek.nl en dat maakt de AutoWeek Tevredenheids Trofee (bekijk het filmpje) tot het grootste consumentenonderzoek naar de tevredenheid over auto's in Nederland.


Goede prestaties en lage kosten

Volgens AutoWeek zijn de bestuurders van de Yeti voornamelijk te spreken over zijn vlotte rijprestaties en lage kosten. Daarbij springt het brandstofverbruik er positief uit. Ook is de auto lekker ruim, opvallend stil, heeft hij een robuust interieur en biedt hij zijn passagiers een makkelijke instap. AutoWeek is zelf verrast door het succes van de Yeti: ‘De ŠKODA Yeti is een nieuwe verschijning in de Tevredenheids Trofee en stoot onmiddellijk door naar de hoogste plek.’

> Ervaar de Yeti zelf: boek vandaag nog je gratis proefrit!

Yeti (3)

Meer over de ŠKODA Yeti: de slimme SUV 

De slimme en avontuurlijk ingestelde ŠKODA Yeti oogt stijlvol, heeft een praktisch formaat (lengte: 4,22 meter), een comfortabele hoge zit en verrassend veel binnenruimte. Dankzij de VarioFlex-achterbank zijn de drie zitplaatsen achterin verschuifbaar voor extra been- of bagageruimte. Je neemt 322 tot maximaal 1.760 liter bagage mee in jouw Yeti. De veiligheid is door diverse technologische hoogstandjes verzekerd, voor jou én je passagiers. Een prettig idee.

De Yeti is natuurlijk leverbaar in diverse uitvoeringen. Welk type rijder je ook bent, je wordt dus altijd op je wenken bediend. Speciale aandacht verdient de zeer zuinig rijdende Yeti Greenline.

Prijzen voor de Yeti

De AutoWeek Tevredenheidstrofee 2011 is niet de eerste prijs die de Yeti in de wacht sleept: Zo werd de slimme SUV door ANWB magazine Kampeer & Caravan Kampioen vorig jaar uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2010. De jury, bestaande uit specialisten die het rijgedeelte voor hun rekening namen, en niet-rijdende juryleden die comfort en functionaliteit beoordeelden, koos na zorgvuldige afweging de Škoda Yeti 1.2 TSI als Trekauto van het Jaar 2010. Een beter bewijs voor de veelzijdige kwaliteiten van de Yeti en de kracht van de 1.2 TSI motor is moeilijk te vinden. 

Jeremy Clarkson, die krullebol van Top Gear, gaf afgelopen mei al aan de  ŠKODA Yeti een remarkable car te vinden en noemde hem zelfs the best car in the world. Helemaal mee eens. Bekijk het Top Gear-filmpje over de Yeti-test, inclusief tattoeages, vuurproef en een helicopter op z’n dak… 

De volledige uitslag van de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011 is te lezen in AutoWeek nummer 50, die sinds woensdag 14 december in de winkels ligt. Via AutoWeek.nl/specials is deze editie online te bestellen.sultaten.