Test de Fabia RS voor AutoWeek

Buitenkansje: altijd al autotester willen worden?  Nu maak je kans om 3 dagen de ŠKODA Fabia Combi RS te testen voor AutoWeek!

 
AutoWeek heeft de 180PK-sterke ŠKODA Fabia Combi RS toegevoegd als duurtester in hun testvloot. En het mooie is: niet alleen de testers van AutoWeek testen de auto; ze bieden de auto ook aan voor een 'testafette', waarbij de winnaars 3 dagen lans in de ŠKODA mogen rijden.

Potent klein bommetje

AutoWeek omschrijft de Fabia Combi RS als een 'potente stationcar in het B-segment: de auto is een behoorlijk opgetuigd wagentje, een klein bommetje, waarvan de techniek ook terug te vinden is in de Volkswagen Polo GTI en de Seat Ibiza Cupra. Maar in stationvorm maakt het ‘m uniek in zijn klasse, en laat de RS zien dat ŠKODA meer is dan alleen maar een verantwoorde keuze.'

Hoe doe je mee?

Wil jij deze kans op 3 dagen testrijden en rapporteren voor Autoweek niet laten schieten? Op Autoweek.nl kun je je aanmelden voor deze actie.

autoweek-testafette-skoda-fabia-combi-rs

Fabia Combi RS

Dat de RS een topper is onder de Fabia's wordt niet alleen duidelijk door de prestaties van de 1,4 liter TSI-motor (0-100 km/h in 7,3 seconden, top van 226 km/h) die gekoppeld is aan een zeventraps DSG, maar ook door de lijst met naar de autosport hintende attributen.

Denk aan:
• sportonderstel onder, waardoor de auto iets stugger en lager is
• een elektronisch sperdifferentieel
• geventileerde remschijven rondom

Uiterlijk onderscheidt de RS zich duidelijk van de andere Fabia’s, mede door het 17 inch licht metaal. De achterbumper is voor de sportieve looks voorzien van geïntegreerde diffusor, oftewel betere luchtgeleiding moeten zorgen. De voorbumper heeft een honingraatgrille en bovenaan de achterklep zit een spoiler. Om het af te maken zitten er nog sideskirts tussen voor- en achterwielen en steken van onder de achterbumper 2 uitlaatpijpen de wereld in. Al met al is de ŠKODA Fabia RS volgens AutoWeek 'niet bepaald een suffe verschijning' te noemen...