Leusden,
24
april
2024
|
07:00
Europe/Amsterdam

Video: zo wist Škoda de Kodiaq stijlvol én praktisch te houden

Video: zo wist Škoda de Kodiaq stijlvol én praktisch te houden

Het design van de nieuwe Škoda Kodiaq was een hele klus. Dat vertelt hoofddesigner Oliver Stefani. Tegen welke uitdagingen liep zijn team aan? En waar is hij het meest trots op? De antwoorden hoor je in de volgende video.  

“Škoda houdt wel van een uitdaging, en dat is maar goed ook”, begint Oliver lachend. “Want het valt niet mee om een auto te ontwerpen die er vanbuiten elegant uitziet, maar tegelijkertijd uitstraalt dat-ie enorm ruim en heel praktisch is. Maar het is gelukt: de nieuwe Kodiaq oogt stijlvol en je ziet meteen hoe ruim en praktisch hij is.” 

Pareltjes  

De nieuw ontworpen grille is een eyecatcher die zich helemaal tot de koplampen uitstrekt. Horizontale lichtstreepjes in de grille verbinden de dagrijverlichting van bovenste koplampen links en rechts. Hierdoor herken je de Kodiaq meteen in het donker. Ook de achterlichten zijn pareltjes. Ze zijn, zoals je van Škoda gewend bent, C-vormig en benadrukken de breedte van de auto.  

“In het interieur lag de focus op functionaliteit”, vervolgt Oliver. “Om in de middenconsole ruimte te maken voor het draadloos opladen van smartphones, is de keuzehendel van de automaat naar de stuurkolom verhuisd. De drie Smart Dials die je onder het centrale scherm ziet, zijn een ander uitstekend voorbeeld van hoe prettig de bediening van de Kodiaq is.” 

Door op de Smart Dials te drukken, kies je de gewenste functie, bijvoorbeeld de stoelverwarming of de rijstanden. Een klein display in de knop laat zien welke functie actief is. De middelste knop kan wel zes functies bevatten.  

Met de hulp van koffiebonen 

Oliver: “Dat het interieur behalve functioneel ook stijlvol is, is vooral te danken aan de gebruikte materialen die er niet alleen goed uitzien, maar ook prettig aanvoelen. Bovendien zijn het duurzame materialen. Zo is het leer van de stoelen op milieuvriendelijke wijze gelooid met behulp van koffiebonen.”  

Zo ruim is de Škoda Kodiaq 

Maar hoe zit het met de ruimte? Die is nog groter dan bij de eerste generatie. De bagageruimte bedraagt 910 liter. Niet met een neergeklapte achterbank, maar met vijf personen in de auto. De Kodiaq is er ook als 7-zitter. En zelfs dan is er nog 340 liter bagageruimte over, slechts 40 liter minder dan de Škoda Fabia (380 liter).  

Ga je met zijn tweeën op pad en klap je de achterbank neer, dan gaat er zelfs 2105 liter aan bagage mee. Ook de ruimte óp de achterbank is indrukwekkend. Hier is meer dan genoeg bewegingsruimte voor hoofd, knieën en benen.  

Lees ook: Nieuwe Škoda Kodiaq, nu te bestellen als First Edition en zeer complete Business Edition

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.