Derde generatie van ruimtewonder voorzien van superscherpe prijzen

De gloednieuwe ŠKODA Octavia is op alle vlakken een uitblinker: qua ruimte, design, praktische eigenschappen, zuinigheid, bijtelling en comfort. En nu vestigt de derde generatie ook met zijn prijskaartje de aandacht op zich. De vanafprijs bedraagt 18.990 euro voor de Hatchback en 20.770 euro voor de Combi. Daarmee zet ŠKODA de nieuwe Octavia superscherp in de markt. De Octavia Hatchback staat vanaf 22 maart al bij de ŠKODA dealer, de Octavia Combi volgt medio juni.  Tijdens de autosalon van Genève kan pers en publiek voor het eerst kennismaken met beide carrosserievarianten.

OctaviaRuimtewonder_Nieuws 

De ŠKODA Octavia is in zijn segment de ruimste voor inzittenden en bagage. Dat geldt zowel voor de Hatchback als de Combi. De interieurlengte is ongekend riant, waardoor er voor iedereen voldoende bewegingsvrijheid is. De bagageruimtes zijn met respectievelijk 590 en 610 liter buitengewoon fors. Met neergeklapte achterbank worden de Hatchback en Combi zelfs ware echoputten, wat blijkt uit de respectievelijke inhoud van 1.580 en 1.740 liter.

Octavia ruimte

Door in de Combi de rugleuning van de passagiersstoel neer te klappen, kunnen voorwerpen met een lengte van 2,92 meter mee. Zo’n doordacht detail is typisch voor de Simply Clever-mentaliteit bij ŠKODA. Die heeft ook al tot slimmigheden geleid als de ijskrabber in de tankklep, het uitneembare afvalbakje in de portiervakken en de box voor een veiligheidshesje onder de bestuurdersstoel.

De Hatchback en Combi zijn met elegante en dynamische lijnen neergezet. Onder het fraaie uiterlijk gaat topklasse technologie schuil in de vorm van geavanceerde veiligheidstechnieken en moderne motoren. Dat is de grote aantrekkingskracht van deze ŠKODA’s: of ze nou van de eigen rekening of uit het leasebudget worden betaald, iedereen profiteert van het lage verbruik, de power voor forensentijd en vakantieritten plus de enorme ruimte, slimme features en veiligheid. Bijna alle motoren vallen in de 20% bijtellingscategorie, hierbij is ruime keuze uit zowel benzine en diesel en handgeschakeld en DSG-transmissie.

De ŠKODA Octavia is wereldwijd de spil van het merk. Het model was vorig jaar goed voor 44 procent van de totale ŠKODA-verkopen. Sinds 1996 zijn al 3,75 miljoen Octavia’s gebouwd. En het nieuws is nog lang niet op, want op de Autosalon van Genève zijn niet alleen de nieuwe Octavia en Octavia Combi present, maar is ook de gloednieuwe Octavia 4x4 te bewonderen. Laatstgenoemde staat in de tweede helft van 2013 in de showroom.

Download hier de prijslijst